SEGRE

ECONOMIA PAERIA

El PSC, contra la pujada de la taxa de brossa de Lleida i el govern, disposat a retirar-la

Larrosa planteja la possibilitat de deixar les ordenances sobre la taula || Freixanet confia a “buscar aliances” amb l'oposició per poder aprovar-les al ple

Contenidors, amb bosses d’escombraries fora.

Contenidors, amb bosses d’escombraries fora.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal del PSC “no veu clar” l’augment lineal del 4,8% de la taxa de recollida d’escombraries plantejat pel govern d’ERC i JxCat a la proposta d’ordenances fiscals, “sense parlar també del model” d’aquest servei, va indicar ahir el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa.

Va incidir que tampoc donaran suport a l’increment del 3% a la taxa de l’aigua i del 30% a la de clavegueram, la segona part del pacte que sí que van aprovar l’any passat, “si no hi vota a favor tot l’equip de govern”, amb referència que JxCat aleshores es va abstenir. Va remarcar que hi ha hagut un “greu incompliment” de les inversions previstes per aquest any i ara demana “garanties”. Per aquestes i altres qüestions, apunta que “si fos el govern, em començaria a plantejar deixar les ordenances sobre la taula”.

Per la seua banda, la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet va indicar que estudien les esmenes que ha presentat l’oposició i confia a “buscar aliances” fins al dia del ple (el 30), tot i que a la comissió d’Economia d’avui la majoria de grups no donin suport a les ordenances.

Va dir que la proposta del PSC d’abaixar els impostos municipals un 0,7% corresponent a l’IPC negatiu del 2020 no “la veiem de cap manera” [el govern proposa la congelació], però en canvi es va mostrar disposada a retirar la proposta d’increment de la taxa d’escombraries “si no hi ha consens”. També va assenyalar que escoltaran la proposta del Comú d’aplicar la taxa de les escombraries en funció del valor cadastral de l’habitatge. “Hi ha moltes variables”, va destacar.

Freixanet fins i tot va dir que “no seria un desastre deixar les ordenances com aquest any”, amb referència a deixar-les sobre la taula, tot i que va subratllar que “la nostra proposta ens sembla sensata, responsable i necessària”, sobretot la taxa que grava les operadores de telefonia. Sobre “el pacte de l’aigua”, va recordar que és un compromís de l’any anterior i va interpel·lar “el conjunt del govern” i la resta de grups a aprovar-lo.

Aval a tramitar allotjaments per a temporers a les explotacions

La comissió de Polítiques de Gestió Urbanística i Habitatge va aprovar ahir, amb l’abstenció de Cs i PP, la proposta del PSC per “fer les tramitacions urbanístiques necessàries per permetre la construcció d’allotjaments per a temporers al costat de les explotacions agràries”, va indicar el portaveu socialista Jaume Sellés. També va denunciar “traves urbanístiques de la Generalitat per abordar la construcció immediata de l’institut de Cappont”.

Per la seua part, el portaveu del PP, Xavi Palau, denuncia que el govern vol seguir endavant amb la construcció de l’alberg per a temporers i sensesostre a Pardinyes, malgrat l’oposició de part del veïnat i sense convocar abans una taula de diàleg. “Incompleix el seu compromís i enganya els veïns amb falses promeses”, va assenyalar.

tracking