SEGRE

Pararà l'AVE barat de l'Ouigo a Lleida?

L’alcalde Pueyo anuncia que ho demanarà al gestor ferroviari

Diversos taxis davant de l’estació de trens ahir a la tarda.

Diversos taxis davant de l’estació de trens ahir a la tarda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AVE barat d’Ouigo, que el 10 de maig va començar a donar servei al corredor d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona, no para a Lleida perquè les condicions imposades per Adif, titular de la xarxa ferroviària, l’hi impedeixen. Així ho va manifestar Patricia Miranda, directora d’assumptes legals i institucionals de la companyia de ferrocarrils Ouigo, a l’alcalde Miquel Pueyo, en una reunió telemàtica en què aquest va estar acompanyat pel tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor Joan Ramon Castro.

Després que Pueyo li manifestés l’interès de la ciutat que els seus trens tinguin parada a l’estació de Lleida-Pirineus, Miranda va assegurar que la companyia està interessada que el seu AVE pari a la ciutat, però les condicions que els fixa Adif amb la cessió del solc ferroviari el fan impossible.

Segons va explicar, no disposen d’un marge de prou temps per desviar-se del bypass (passa per la partida de Rufea) i fer entrar els trens a la ciutat, la qual cosa implica uns 14 minuts per trajecte, complint les limitacions fixades per l’operador de la xarxa. “Ens hem citat a continuar parlant. Ells diuen que, si Adif els dona altres solcs per treballar, estan interessats a Lleida i en altres parades. També els hem dit que en el marc de les converses que tenim amb Adif per diversos temes relacionats amb la circulació ferroviària els manifestarem aquest interès, perquè en el marc de la liberalització del sector ens agradaria que facilitessin que Ouigo i les altres companyies puguin parar a Lleida”, va remarcar Pueyo.

tracking