SEGRE

Els tres regidors de Cs a la Paeria de Lleida passaran a ser no adscrits i el grup municipal no tindrà cap representant

En el pròxim ple es donarà compte de les expulsions de Burrel del grup, i de Ribes i Córdoba del partit

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, la candidata a Lleida, Ángeles Ribes, i la número 2, Maria Burrel en l'acte de presentació de Ciutadans a Lleida el 12 de maig del 2019.

Els tres regidors de Cs a la Paeria de Lleida passaran a ser no adscrits i el grup municipal no tindrà cap representantACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres regidors del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, José María Córdoba i Maria Burrel, passaran a ser regidors no escrits al consistori i, d'aquesta manera, el grup es quedarà sense cap representant a la Paeria. L'alcalde Miquel Pueyo ha explicat que en el ple de la setmana vinent es donarà compte de la decisió del grup de Cs d'expulsar d'aquest a Burrel, així com de l'acord adoptat per Ciutadans de fer fora del partir a Ribes i Córdoba. "Ni l'alcaldia ni la secretaria municipal han d'analitzar ni jutjar res i l'únic que han de fer es prendre nota d'aquestes decisions", ha afirmat Pueyo.

Tot i això, no descarta que els tres afectats puguin acabar recorrent per via judicial les respectives expulsions. "En el cas de la formació i transformació dels grups en un ajuntament tant l'alcaldia com la secretaria municipal és prendre nota de les decisions que prenen els grups" i, per tant, "ni l'alcaldia ni la secretaria tenen capacitat ni legitimació per prendre decisions o per jutjar el que fan els grups", ha indicat l'alcalde de Lleida. Cal recordar que el grup municipal de Cs va decidir expulsar la regidora Maria Burrel, una decisió que el partit va respondre amb l'expulsió de militància de Ribes i Córdoba.

En aquest sentit, ha indicat que en el pròxim ple introduirà un punt zero a l'orde del dia per tal de de donar compte "d'aquestes decisions creuades, de resultes de les quals hi haurà quatre regidors no adscrits (Ribes, Córdoba i Burrel, a més de Sergio González que ja ho és a l'actualitat) a la Paeria i un grup de Cs que quedarà buit", ha dit el paer en cap. "Quan s'arriba a aquest punt és perquè hi ha una situació de crisi interna en el grup i en el partit que em miro amb un respecte profund", ha expressat Pueyo. Així mateix, l'alcalde de Lleida no descarta que Ribes i Córdoba, d'una banda, i Burrel, de l'altra, puguin recórrer a les instàncies judicials corresponents, ja sigui en l'àmbit civil o contenciós administratiu, l'acord del grup municipal o bé l'acord adoptat pel partit.

tracking