SEGRE

CIÈNCIA INVESTIGACIÓ

La UdL desenvolupa mel amb llimó amb un alt contingut en vitamina C

Per a Torrons Alemany, a la planta pilot de Tecnologia dels Aliments de Gardeny

La investigació s’ha desenvolupat a la planta pilot de la UdL.

La investigació s’ha desenvolupat a la planta pilot de la UdL.PLANTA PILOTO DE RECNLOGÍA DE ALIMENTOS DE LA UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha desenvolupat a la planta pilot de Tecnologia dels Aliments, ubicat al parc de Gardeny, una mel amb llimó rica en vitamina C impulsada per l’empresa Torrons i Mel Alemany, que la presentarà a la Fira de Sant Miquel.

El director de la planta, Robert Soliva, va explicar en aquets sentit que des de principis d’any treballen amb la firma “en el marc d’una col·laboració més àmplia” i va dir que aquest nou producte està destinat “tant al segment d’alimentació gurmet com al consumidor general en la gran distribució”.

Soliva va detallar que la tasca dels investigadors a la planta s’ha centrat a “afinar la formulació del contingut de vitamina C, perquè la legislació europea és molt estricta” per poder afirmar que un producte té un alt contingut en una substància, així com “garantir que funcioni, sigui estable i arribi al consumidor amb les característiques que espera d’una mel”.

“Estem molt contents que vagin sortint al mercat productes que s’han desenvolupat a la planta, perquè la finalitat de la instal·lació és donar servei a empreses i a grups d’investigació de la Universitat de Lleida”, va subratllar.

Aquesta iniciativa forma part del segell Bee Lab, el laboratori de la mel en el qual la marca d’Os de Balaguer investiga nous usos per a aquest producte. La mel i el llimó són remeis naturals que calmen la tos i el mal de coll, i aquest nou producte incorpora més vitamina C.

El gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany, incideix que “la col·laboració amb la UdL ha estat clau, ja que ens ha assessorat en les proporcions idònies dels ingredients per obtenir un producte de màxima qualitat organolèptica i garantir alhora les nutritives del llimó i la mel”.

tracking