SEGRE

LLEIDA

La Urbana de Lleida dobla el servei de nit per botellons i Festes de la Tardor

Amb una dotzena més d'agents, i altres capitals com Barcelona i Tarragona fan el mateix || Només 29 persones s'han vacunat aquesta setmana a la UdL

Joves que van assistir ahir a la nit a la sessió musical amb DJ a la discoteca Biloba.

Joves que van assistir ahir a la nit a la sessió musical amb DJ a la discoteca Biloba.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada de les Festes de la Tardor a Lleida només una setmana després que més de 2.000 persones fessin un botellón a la canalització del riu Segre encara en pandèmia ha fet que la Guàrdia Urbana engegui un dispositiu de prevenció per evitar botellons a la ciutat amb una dotzena més d’agents, el doble de l’habitual. De fet, altres ciutats que també celebren la festa major com Barcelona i Tarragona han reforçat la dotació policial.

Fonts municipals de la Paeria van explicar que des d’aquesta setmana la Guàrdia Urbana “vetlla per prevenir botellons i garantir que es compleixi el civisme i es respecti el descans dels veïns, així com programar controls d’alcoholèmia.” D’altra banda, el dispositiu també “garantirà la seguretat a les Firetes, que obren avui, i en els diferents actes de la festa major, que tindran un recinte tancat amb aforament controlat”.

Precisament, el Procicat va ampliar ahir en mil persones, fins a les 4.000, l’aforament en concerts i actes culturals a l’aire lliure. Tanmateix, el regidor de Festes i Tradicions, Ignasi Amor, va explicar que no l’aplicaran, ja que “prevèiem els concerts amb l’aforament de 2.000 persones, que és el nombre de cadires que caben a la plaça de la Sardana, per complir les distàncies”.

Salut notifica una mort per la Covid al Pirineu, amb 31 ingressats a la província, set a l’UCI

Així mateix, la primera nit en què els exteriors de locals del lleure nocturn poden tancar a les 3.00 hores no ha tingut gaire repercussió, ja que només un 5% dels de Catalunya poden fer-ho i, a Lleida, només la discoteca Biloba. Per aquesta raó el sector veu “indispensable” que els interiors reobrin abans del 15 d’octubre, cosa que estan negociant amb el Govern.

D’altra banda, només 29 persones s’han vacunat contra la Covid aquesta setmana als punts habilitats a la Universitat de Lleida (UdL), cinc més que la setmana passada. D’altra banda, les dades de la pandèmia segueixen estables, encara que Salut va registrar un mort al Pirineu i un hospitalitzat de 10 a 19 anys. A Lleida hi havia 30 ingressats (+1), 7 a l’UCI, amb 45 casos més.

tracking