SEGRE

LLEIDA

Salut desmantella tots els punts massius de vacunació tret del de l'Onze de Setembre

Tancarà els de Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs i trasllada la campanya als CAP després de frenar-se el ritme de primeres dosis || Baixen els hospitalitzats a Lleida, amb 25, però sis estan greus

Imatge d'arxiu d'infermeres durant la vacunació de personal sanitari

Imatge d'arxiu d'infermeres durant la vacunació de personal sanitariÍtmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut ha decidit desmantellar els punts massius de vacunació contra la Covid de Tàrrega, Alcarràs, Mollerussa i Balaguer després de frenar-se el ritme d’administració de primeres dosis, però seguirà vacunant al pavelló Onze de Setembre de Lleida i als Centres d’Atenció Primària (CAP).

Al Pirineu, ja fa dies que es vacuna als ambulatoris. D’aquesta manera, Salut dona per tancada la campanya massiva amb 590.000 dosis administrades a Ponent i amb gairebé un 70% de la població immune.

Tot i així, el departament confiava que el ritme augmentés després de les vacances i aconseguir arribar al 80% d’immunitat a finals de setembre, cosa que significava inocular més de 41.000 primeres dosis a la província. Tanmateix, fins ahir només se’n van administrar 8.170, el 20 per cent de les desitjades.

Això sí, els punts de Mollerussa i Tàrrega continuaran administrant segones dosis fins al 30 de setembre i, a partir d’aleshores, els usuaris pendents de rebre la segona seran citats a l’Onze de Setembre. Per a la resta d’usuaris, els punts de vacunació s’habilitaran als CAP i als equipaments habilitats als diferents municipis. D’aquesta manera, Salut vol “atansar-se més” als reticents a vacunar-se i es dedicarà a fer una recerca proactiva en aquelles franges d’edats, com els d’entre 20 i 39 anys, i col·lectius pendents de vacunar.

L’Onze de Setembre continuarà sent un punt de vacunació amb o sense cita prèvia, però s’està valorant una altra ubicació per coordinar les accions que s’han de portar a terme al territori.

D’altra banda, Salut ja ha administrat 2.647 terceres dosis a immunodeprimits i a usuaris de geriàtrics a la província i a Catalunya n’ha inoculat un total de 31.258.

Per la seua badna, la pressió assistencial al pla va baixar fins als 25 ingressats (-5), dels quals 6 eren a l’UCI (-1). A Catalunya hi havia 508 hospitalitzats (-13) i 177 a l’UCI (-11).

En un altre ordre de coses, una nova investigació de la Universitat de Nova York ha demostrat que les dones embarassades que es vacunen amb Pfizer o Moderna transmeten alts nivells d’anticossos als fills abans del naixement.

La Urbana impedeix un macrobotelló i identifica 59 joves

La Urbana va identificar dijous a la nit 59 persones arran de la festa que es va celebrar al campus de Cappont de la UdL, però el dispositiu de prevenció va evitar un altre macrobotelló a la canalització. Fonts policials van explicar que es va informar els estudiants que no podien beure a la canalització ni en altres llocs i que la majoria se’n van anar, tot i que també es van formar petits grups.

També hi va haver una alcoholèmia penal per un resultat de 0,95 a un conductor que es va saltar un semàfor, es van aixecar dos actes per falta de respecte als agents, dos denúncies per consumir alcohol a la via pública, quatre per no respectar el descans veïnal i es va detenir una persona per intentar agredir els agents. L’alcalde, Miquel Pueyo, va fer una crida a evitar aglomeracions i va dir que vetllaran perquè no es produeixin en recintes privats, com va passar a la discoteca Biloba.

tracking