SEGRE

FESTA MAJOR

Els Castellers de Lleida tornen a actuar per les Festes de Tardor després de més d'un any i mig aturats

La colla s'ha mostrat "orgullosa" i "emocionada" de poder tornar a aixecar castells

Els Castellers de Lleida tornen a actuar per les Festes de Tardor després de més d'un any i mig aturats

Els Castellers de Lleida tornen a actuar per les Festes de Tardor després de més d'un any i mig aturatsGERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Castellers de Lleida han celebrat aquest diumenge la seva primera actuació des de l'inici de la pandèmia.

Ha estat a la plaça de la Paeria de Lleida en el marc de les Festes de Tardor i davant l'atenta mirada de centenars de persones, tant d'aquelles que havien reservat amb antelació les 90 places disponibles com de les que s'han concentrat darrere les tanques que delimitaven l'acte.

El cocap de colla, Marc Perea, ha dit que és "tot un orgull" celebrar la primera actuació amb castells després de més d'un any. Per la seva banda, el president dels castellers, Pau Bonet, ha qualificat d'"estrany i aclaparador" el fet de poder tornar a actuar, tot i que també s'ha mostrat "content i emocionat" de veure bona part de la colla reunida de nou.

La colla lleidatana no aixecava construccions humanes des de la seva darrera actuació al febrer de 2020. Per això, la d'aquest diumenge ha estat una jornada emotiva que ha barrejat sensacions "estranyes" i a la vegada d'alegria, segons ha explicat el president dels castellers, Pau Bonet.

També ha assenyalat que la colla ja es va estrenar a principis d'aquest mes a Agramunt amb una exhibició amb pilars, encara que la d'aquest diumenge ha estat la primera actuació amb castells. "Avui estem la majoria de la colla junts i tot i que el procés és lent, sembla que tot va tornant a poc a poc i estem molt contents i emocionats", ha afegit.

tracking