SEGRE

LLEIDA

Sis de cada deu usuaris dels geriàtrics de Lleida tenen la tercera dosi de la vacuna

La província va deixant enrere la sisena onada, amb indicadors i una situació assistencial a la baixa

La Paeria, de verd divendres passat pel Dia dels Farmacèutics.

La Paeria, de verd divendres passat pel Dia dels Farmacèutics.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 60% dels usuaris dels geriàtrics de Lleida ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid només una setmana després que el departament de Salut comencés a administrar-les. En concret, l’han rebut 2.439 persones d’un total de 4.210, de les quals els 1.886 són de Ponent (el 52% d’un total de 3.600) i 553 del Pirineu (el 90% de 610). També estan rebent un reforç dels anticossos contra el virus les persones amb un sistema immune feble, com les trasplantades, i a la província ja tenen aquesta tercera dosi 650 persones.

Respecte a la situació de la pandèmia, la sisena onada ja es troba al final, ja que el pla de Lleida està vorejant el risc de rebrot moderat per sota dels cent punts, ahir en tenia 105 (-13), i el Pirineu torna a tenir-lo baix després de descendir dels 30 punts, amb 27 (-10).

A més, a les comarques de muntanya ja no hi ha ningú ingressat pel virus i a Ponent, 22 persones (-3), de les quals sis segueixen a l’UCI. Salut va notificar 51 casos més al pla i només cinc al Pirineu. Respecte a Catalunya, es van registrar 481 contagis i sis morts.

El rebrot va baixar als 59 punts (-4), per la qual cosa es mantenia en moderat, i hi havia 489 ingressats (-19) dels quals 174 eren crítics (-3). D’altra banda, els centres educatius de Lleida van tancar la setmana amb 31 grups aïllats, vuit més que dijous, i 968 persones confinades, 192 més.

Primer cap de setmana amb més llibertats a Espanya

La pandèmia ha entrat aquest cap de setmana a Espanya en un nou escenari després que gran part de les comunitats autònomes hagin plantejat la relaxació d’un nombre important de mesures relacionades, sobretot, amb l’horari de tancament de l’oci nocturn i hostaleria, així com l’aforament, que en alguns casos ja ni tan sols té limitació.

Tanmateix, Catalunya és una de les que segueixen amb més restriccions i el Govern encara no ha anunciat quan anirà reduint aforaments i quan obrirà l’interior de l’oci nocturn. Això sí, les limitacions que es mantenen a les autonomies tenen a veure amb l’ús de mascareta i distàncies i amb protocols relacionats amb residències i centres educatius.

tracking