SEGRE

LABORAL MOBILITZACIONS

El personal del comerç vol una pujada salarial i amenaça amb una vaga

Protesta ahir davant de la seu de la Fecom

Participants en la protesta d’ahir davant la seu de la Fecom.

Participants en la protesta d’ahir davant la seu de la Fecom.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Treballadors del sector del comerç, convocats per CCOO i UGT, es van concentrar ahir davant la seu de la Federació de Comerç (Fecom) per reclamar el desbloqueig de la negociació del conveni i un increment salarial del 2% per a aquest any. Esperen aconseguir avenços en una pròxima reunió, però, si no és així, no descarten fins i tot una vaga. Tant Manuel Romero, coordinador de l’àrea de Serveis de CCOO, com Carme Valls, d’UGT, van afirmar que la patronal ofereix un 1,5% d’augment, percentatge que veuen massa baix, malgrat que reconeixen que la seua proposta inicial encara era inferior, del 0,50%. Els sindicats recorden també que el 2020 no hi va haver augment retributiu.

Romero va apuntar que en l’àmbit de l’hostaleria sí que van acceptar la congelació “perquè els negocis van estar aturats gairebé al cent per cent”. “Però al comerç no ha estat així.

Alguns fins i tot han incrementat les vendes un dos-cents per cent, han venut més que mai. I els empleats al principi van treballar en unes condicions molt perilloses, amb els supermercats atapeïts, i van estar al peu del canó”, va argumentar. No obstant, va dir que en el sector tèxtil hi va haver expedients de regulació temporal d’ocupació i va assenyalar que, “si ho justifiquen amb dades”, podrien no aplicar l’increment.

Valls va manifestar que “no pot ser que la patronal no faci un esforç, com sí que han fet els treballadors, que han estat essencials durant la pandèmia i amb sobrecàrrega de treball”. Va assenyalar que “acceptaríem la congelació del 2020 si l’increment del 2021 fos del 2%. “Menys no seria just”, va subratllar, i va considerar “vergonyós que en algunes categories es cobri menys que el salari mínim interprofessional”.

Per la seua part, la presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja, va assegurar que “no hem deixat de reunir-nos internament ni de parlar amb ells [els sindicats]”. “Sempre estem en disposició de parlar”, va remarcar, i va apuntar que avaluaran la “proposta sindical i continuarem parlant, com ara”.

tracking