SEGRE

ECONOMIA TARIFES

La pujada d'un 3% de l'aigua a Lleida, en l'aire a l'abstenir-se Junts, soci d'ERC

Acorda en assemblea mantenir el vot de l'any passat i no canviar al 'sí', al qual vincula el PSC repetir el seu suport || Els republicans han de decidir si va al ple

Toni Postius (Junts) i l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), en un ple de la Paeria.

Toni Postius (Junts) i l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), en un ple de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal de JxCat, soci de govern d’ERC a la Paeria, va acordar ahir finalment abstenir-se en la pujada de la tarifa de l’aigua en un 3% i del clavegueram en un 30% per al 2022, per la qual cosa queda en l’aire. Es tracta de la segona anualitat del pacte al qual van arribar l’any passat ERC, PSC i Comú (llavors al govern). En aquell moment Junts ja es va abstenir.

En canvi a la comissió d’Economia de la setmana passada va votar-hi a favor, encara que el grup precisa que només ho va fer perquè l’expedient pogués prosperar en aquell moment i recorda que ja va condicionar el seu vot a la decisió que prengués l’assemblea.

Junts per Catalunya argumenta que el pacte de l’aigua “va ser a tres bandes i amb increments per a tres anys, i aquest pacte no comptava amb Junts” i que el que se n’ha despenjat ara és el PSC. En aquest sentit, els socialistes consideren que el govern no ha complert les inversions incloses en el pacte i creuen que l’abstenció del grup liderat per Toni Postius, que dirigeix l’àrea d’Urbanisme, va en el sentit contrari de garantir que això no torni a passar.

Per aquesta raó, entenen que la pilota és a la teulada de l’alcalde, Miquel Pueyo. Ara, els republicans han de decidir si porten o no al ple de dijous vinent l’expedient de la pujada de l’aigua i per a això esperen noves reunions amb el PSC i el Comú. En tot cas, el conjunt de les ordenances fiscals del 2022 no aniran segur a aquest ple.

El govern va dir la setmana passada que continuaria negociant igualment amb els grups de l’oposició després d’haver deixat dijous passat sobre la taula el document davant del veto de tots els grups, que van recolzar mútuament totes les seues al·legacions, encara que fossin contradictòries entre elles.

Tant ERC com JxCat van qualificar llavors d’“esperpèntica” i de “trilerisme” aquesta situació i la tinent d’alcalde Jordina Freixanet va deixar clar que no acceptarien canvis en la seua proposta d’ordenances que redueixin els ingressos. El govern afirma que el cartipàs va fixar com a termini màxim per aprovar les noves taxes la primera quinzena d’octubre, en un ple extraordinari. L’alternativa seria aplicar el 2022 les mateixes taxes i impostos municipals que el 2021.

tracking