SEGRE

LLEIDA

Sala d'espera d'Urgències de l'Arnau a la intempèrie

Els acompanyants dels pacients d'Urgències de l'Arnau han d'esperar fora sense que hi hagi un lloc adequat || Personal del centre admet el problema i busca solucions per a l'hivern

Acompanyants de persones que van anar ahir a Urgències, mentre esperen fora.

Acompanyants de persones que van anar ahir a Urgències, mentre esperen fora.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els acompanyants de malalts que acudeixen al servei d’Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova han d’esperar fora a causa de la Covid sense que hi hagi un lloc habilitat. La majoria es posa al costat o sota de la marquesina de les ambulàncies, dempeus o asseguts a la vorera, i demanen una solució, encara que només sigui posar-hi unes cadires. Professionals del centre van admetre que “es tracta d’un tema mal resolt” i que “les queixes tenen cert fonament”. A més, van assenyalar que el lloc on s’espera la gent “és perillós perquè hi passen les ambulàncies”, però van afirmar que s’estan estudiant “opcions de cara a l’hivern, com minicarpes o posar-hi bancs”.

Totes les persones que ahir a la tarda esperaven ho feien a l’ombra. “Acceptem sense cap problema estar fora, venim aquí de forma excepcional i encara sort que no toca el sol, però que hi hagués cadires seria d’agrair”, van coincidir la majoria d’ells.

Una usuària, Olga, estava ahir dreta esperant la seua mare. “Fa una hora que espero i ho entenc perfectament, però fa més d’un mes vaig estar des de les 10.00 fins a les 17.00 i crec que calen cadires i que hi hagi ombra al matí, encara que almenys no plou”, va assenyalar. Tanmateix, persones de més edat van denunciar que és un greu problema per a ells, ja que amb prou feines poden estar hores drets o asseguts a terra. “La Covid ha desbordat totes les previsions, però ja fa més d’un any i mig i potser seria hora de prendre algunes mesures, com posar bancs o cadires per als acompanyants, que no sempre són joves i àgils”, van manifestar.

Depenent de si hi ha molta gent o no, els acompanyants poden esperar dins durant el matí, però ahir a les 11.30 van haver de sortir, mentre que fa uns dies va ser a les 12.00, encara que hi ha dies que ni a les 10.00 no es pot esperar dins. Tot i així, personal del centre va explicar que sí que es deixa entrar acompanyants de dependents. “La solució no és fàcil per la Covid i l’escassetat d’espais disponibles”, van afegir, mentre que des de la direcció de l’Arnau es van limitar a dir que les queixes s’han de formalitzar a la Unitat d’Atenció a l’Usuari.

tracking