SEGRE

LLEIDA

Tancats els punts de vacunació massiva de Tàrrega i Mollerussa

Un 69,6% de lleidatans té la pauta completa davant del 72,2% de Catalunya

Antoni Fitó.

Antoni Fitó.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els punts de vacunació contra la Covid-19 de l’Espai MerCAT de Tàrrega i la Fira de Mollerusa van tancar ahir i a partir d’ara a Lleida només quedarà operatiu el del pavelló Onze de Setembre, encara que també es vacunarà als Centres d’Atenció Primària (CAP). Segons dades de Salut, Lleida té actualment el 69,9% de població amb la pauta completa de vacunació (312.066 persones), davant del 72,2% de Catalunya i el 77,2% a tot l’Estat.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimón, esperava acabar el mes de setembre amb un 80% dels catalans immunitzats. Un 71,9%de els lleidatans té la primera dosi (320.320 persones) i, a més, ja s’han administrat 3.935 terceres dosis a Lleida bàsicament a usuaris de residències, i ja es truca per tal de vacunar els pacients de càncer i les persones amb síndrome de Down majors de 40 anys.

Augmenta el risc de rebrot i la taxa de transmissió del virus al pla de Lleida i el Pirineu

Quant als indicadors, el risc de rebrot a Lleida augmenta 10 punts fins als 115 a Lleida, molt per sobre dels 63 de la mitjana catalana. És el segon més alt de les regions sanitàries, només superat per la Catalunya Central, amb 152.

A l’Alt Pirineu i Aran en puja 73 (set més). La taxa de reproducció del virus s’incrementa a 1,06 al pla i a 1,68 al Pirineu, la més elevada de Catalunya, on la mitjana segueix per sota d’1 (0,98).

D’altra banda, hi ha un hospitalitzat més per Covid al pla (30) i es mantenen 4 pacients a les UCI.

El Pirineu segueix amb un ingressat. Pel que fa al conjunt de Catalunya, hi ha 28 hospitalitzats menys (422) i sis menys a les UCI (150). Salut va notificar 694 nous casos, 57 a tot Lleida, i quatre defuncions, cap a la província.

D’altra banda, Lleida té 27 classes confinades (una menys) i 784 persones en quarantena (-17). Les escoles amb més grups aïllats són la de Ponts, amb 5 i 102 persones, i la Doctor Serés d’Alpicat, també amb 5 classes i 177 persones.

“Ha estat una experiència reconfortant”

Antoni Fitó és voluntari de Creu Roja Tàrrega-Urgell i ha estat sis mesos en el punt de vacunació a l’Espai MerCAT de Tàrrega ajudant a organitzar l’entrada i la sortida. Fitó va destacar que “ha estat una experiència molt reconfortant”. Va reconèixer que al principi les persones anaven a vacunar-se “amb una mica de por” i va explicar que ha treballat “onze hores diàries de forma voluntària, però la satisfacció de contribuir a lluitar contra la pandèmia arribant a vacunar 1.200 o 1.300 persones en un dia m’animava a seguir”.

Antoni Fitó.

Antoni Fitó.LAIA PEDRÓS

tracking