SEGRE

Lleida continua rebaixant els indicadors epidèmics

Pau Asensio, de 13 anys, ahir amb el seu pare després de rebre la vacuna a Lleida ciutat.

Pau Asensio, de 13 anys, ahir amb el seu pare després de rebre la vacuna a Lleida ciutat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidèmics de la covid-19 mantenen la tendència a la baixa a Lleida, segons les dades publicades aquest dimecres al web del departament de Salut. Així, la velocitat de propagació del virus (Rt) descendeix tres centèsimes al pla, fins a 0,86; i baixa 12 centèsimes al Pirineu. D'altra banda, el risc de rebrot (EPG), se situa en 89 punts a les comarques de Ponent, cinc menys que el dia anterior; i en 93 punts a les comarques de muntanya, sis menys.

D'altra banda, Salut ha comunicat 28 nous contagis confirmats a la província de Lleida, dels quals 24 a la regió sanitària del pla. En total, la província acumula 58.234 casos de covid diagnosticats des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa a les hospitalitzacions, hi ha un ingressat més al pla de Lleida, amb un total de 17, mentre que al Pirineu no n'hi ha cap.

La xifra de morts declarada per Salut aquest dimecres ha patit una modificació respecte les últimes jornades, ja que el departament notifica 696 defuncions al pla de Lleida, una menys que en el registre dels dies anteriors. La xifra de morts al Pirineu es manté en 164.

En el conjunt de Catalunya l'Rt ha baixat dos centèsimes més i se situa ara en 0,78, mentre que el risc de rebrot retrocedeix a 42 (-1). El Departament de Salut ha declarat 2 hospitalitzats menys a causa de la covid-19 en les darreres hores (342) i també hi ha un crític menys (96). En paral·lel, s'han notificat 195 nous contagis confirmats, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 917.549. En les darreres hores s'ha notificat una mort i el global de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 23.937. L'1,58% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 56,08 a 55,09, mentre que a 7 dies baixa de 23,08 a 22,44.

tracking