SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

L'Audiència deixa lliure el conductor que va atropellar mortalment una parella a Lleida

El tribunal considera que no hi ha risc de fuga, pel seu arrelament, ni de reiteració delictiva, al no tenir antecedents || Estava sota els efectes de l'alcohol i les drogues i va fugir després de l'accident

Estat en què va quedar el vehicle que conduïa l’investigat després d’envestir la parella de motoristes.

Estat en què va quedar el vehicle que conduïa l’investigat després d’envestir la parella de motoristes.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va decretar dilluns la posada en llibertat per a M.S.T., el conductor de 38 anys i veí de la capital del Segrià que va ser empresonat el passat 19 de setembre per haver causat un accident mortal divendres a la nit 17 de setembre a l’autovia A-22 a Lleida en el qual van morir Josep Pepo Lladonosa, de 41 anys, i la seua parella, Maria Masip, de 39, que anaven amb moto.

En una informació avançada per SEGRE a la seua pàgina web, el tribunal considera que no hi ha risc de fuga pel seu arrelament ni de reiteració delictiva perquè no té antecedents penals. L’Audiència li aplica mesures de control com l’obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat i la prohibició de conduir mentre s’instrueix la causa. Cal recordar que el jutjat de guàrdia va decretar presó provisional sense fiança però la defensa de l’acusat va recórrer.L’investigat “assumeix la responsabilitat dels fets”, segons l’Audiència.

Després de ser interceptat, va donar positiu en la prova d’alcoholèmia (0,87 i 0,83 mg/l) i drogues (THC-cànnabis), a més de fugir del lloc del sinistre. Per tot plegat, està acusat de dos homicidis per imprudència greu, delicte contra la seguretat viària, conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues i omissió del deure de socors. L’accident es va produir a les 23.48 hores del divendres 17 de setembre, quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra que es trobava en una gasolinera de l’N-240, via paral·lela a l’A-22, va veure un totterreny circulant per l’autovia en sentit Lleida amb un fort cop a la part davantera i una roda punxada.

Mentre feien les gestions, un altre conductor va alertar els agents que a prop del lloc s’havia produït un accident. Els efectius que es van traslladar al lloc van localitzar dos persones mortes i les restes de la motocicleta en la qual viatjaven. Al lloc van trobar la matrícula del vehicle que havia fugit.

Imputats 474 l’any passat, la meitat per anar ebris o drogats

L’any passat es van obrir un total de 474 diligències per delictes de trànsit a les comarques de Lleida, una xifra que representa un augment del 19% respecte al 2019, segons la Memòria de Fiscalia. A més, els delictes al volant s’han disparat en els últims anys fins a assolir la xifra més elevada, fins i tot duplicant la registrada el 2014 a la província. Per tipus de delicte, gairebé la meitat de diligències, concretament més del 47% amb 226 investigats, van ser per conductors que havien consumit begudes alcohòliques o drogues. D’altra banda, set conductors es troben al Centre Penitenciari Ponent per infringir la llei al volant mentre que trenta també complien una pena de presó per altres delictes, a part del de seguretat viària, segons les últimes dades de Justícia.

tracking