SEGRE

Salut multa un positiu per no donar els contactes i després l'eximeix

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dificultats per obtenir els contactes d’un positiu de Covid d’un club esportiu de Guissona que va generar un brot amb 35 afectats va motivar la imposició de dos multes a la persona que el va originar, un professor de pàdel. Segons Salut, es van imposar després de no respondre en dos ocasions al requeriment de proporcionar la llista, que finalment va aportar. No obstant, ahir va assenyalar que l’afectat va presentar un recurs d’alçada que va ser estimat i no va haver de pagar. Fonts municipals van explicar que les instal· lacions són privades, que els seus responsables les van tancar 15 dies i que el brot “va estar controlat”.

D’altra banda, Lleida va sumar ahir 28 positius, el risc de rebrot i la taxa de transmissió del virus segueix a la baixa, hi ha 17 ingressats (4 a les UCI) i un 71% de la població té la pauta de vacunació completa (un 80% si es compta solament la franja de 12 o més anys). Així mateix, fins ara s’han administrat 5.076 terceres dosis.

Precisament, el director general de l’Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va advertir ahir que els països que continuen inoculant una dosi de reforç ara “estan impedint que altres països vacunin les seues poblacions de més risc”. El conseller Argimon també veu “necessari vacunar en global” els països en vies de desenvolupament que encara tenen una cobertura vacunal baixa “abans d’administrar terceres dosis a la població general”.

tracking