SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

El condemnat per la mort de la jove de les Borges Blanques Marta Sòria a l'N-240 evita la presó

Ha sol·licitat l'indult i un jutge n'ha paralitzat l'ingrés mentre es resol || Fiscalia i família han recorregut davant de l'Audiència perquè s'executi la pena

Marta Soria tenia 27 anys quan va morir al ser envestida.

Marta Soria tenia 27 anys quan va morir al ser envestida.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal número 2 de Lleida ha paralitzat l’ingrés a presó del conductor condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per causar un xoc mortal a l’N-240 a Lleida el 16 d’octubre del 2016 –demà es compleixen cinc anys– en què va perdre la vida la jove de les Borges Blanques Marta Soria, de vint-i-set anys. El jutge ho ha determinat després que la defensa del condemnat hagi sol·licitat l’indult davant del ministeri de Justícia i demanat que no s’executi la sentència fins que no es resolgui la petició de perdó. L’home havia d’ingressar a la presó aquest mes de setembre.

Fiscalia i la família, que exercia l’acusació particular i que està representada pel lletrat Josep Maria Peiró, han recorregut davant de l’Audiència de Lleida. El tribunal haurà de decidir si revoca la decisió del jutjat, per la qual cosa el condemnat hauria d’entrar a la presó o, al contrari, la ratifica. La sentència ja és ferma.

El tribunal lleidatà va ratificar el juny passat la resolució condemnatòria per un delicte d’homicidi per imprudència. Es va considerar provat que l’infractor no va respectar el límit de velocitat, ja que com a mínim anava a 118 quilòmetres per hora quan la via és limitada a 90. Així mateix, va fer un avançament envaint completament el carril contrari, malgrat que va veure el vehicle de la víctima. “No hi ha dubte que la causa de l’accident va ser aquesta invasió de carril, ja que la víctima no va poder fer res per evitar la col·lisió”, diu la sentència. Tanmateix, va descartar la condemna per homicidi dolós a l’assenyalar que no es va acreditar que l’investigat conduís sense llums o que estigués fent un joc de “perseguit/perseguidor” amb un altre vehicle implicat en l’accident.

També el va absoldre d’omissió del deure del socors, delicte que demanava la família de la víctima, al considerar que no va avisar perquè va quedar atrapat al cotxe.A més, la jutge penal, igual que l’Audiència, va condemnar el conductor a la retirada del carnet de conduir durant un període de tres anys, sis mesos i un dia, i el pagament d’una indemnització que ascendeix a 173.115 euros a la família de Soria..

“És una vergonya. Es protegeix els culpables i no les víctimes” Carlos Soria, el pare de la víctima mortal, va assegurar ahir a aquest diari que “decisions judicials com aquesta són una vergonya. Tenim la sensació que es protegeix els culpables i no les famílies de les víctimes. Han estat cinc anys horribles”. La família de Marta Soria va demanar una condemna de quinze anys de presó al considerar que es tractava d’un homicidi dolós i no imprudent. La Fiscalia va demanar quatre anys de presó. Aquesta decisió judicial arriba només un dia després que transcendís que l’Audiència de Lleida ha deixat lliure provisionalment el conductor que el 17 de setembre passat va causar un accident mortal a l’autovia A-22 a Lleida en el qual van morir Josep Pepo Lladonosa, de 41 anys, i la seua parella, Maria Masip, de 39, que anaven amb moto (vegeu SEGRE d’ahir). Anava begut, drogat i va fugir, però el tribunal considera que no hi ha risc de fuga.

tracking