SEGRE

Els delictes a Lleida ciutat baixen un 2,4% i creixen un 9% les detencions

La Paeria posarà en marxa una campanya per conscienciar els usuaris de vehicles de mobilitat personal

La junta local de seguretat celebrada aquest divendres a la Paeria.

La junta local de seguretat celebrada aquest divendres a la Paeria.Javi Martín / Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els delictes a Lleida ciutat han caigut aquest any un 2,4% en relació amb el 2019, mentre que els detinguts s'han incrementat un 9%, segons s'ha donat a conèixer després de la Junta local de seguretat celebrada aquest divendres. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha remarcat que aquestes dades constaten que "Lleida és una ciutat segura". L'alcalde Miquel Pueyo ha destacat que, a diferència d'altres ciutats, "el tema dels botellots a Lleida no ha estat un tema preocupant ni inquietant", exceptuant algun cas puntual.

Pueyo també ha anunciat la posada en marxa d'una campanya de conscienciació dirigida als usuaris dels vehicles de mobilitat personal (VMP) per millorar la convivència d'aquests amb la resta de vehicles i vianants. Miquel Pueyo ha explicat que en uns dies la Paeria i la Guàrdia Urbana de Lleida presentaran una campanya de conscienciació i sensibilització ciutadana adreçada als usuaris de VMP, en especial patinets elèctrics, amb l'objectiu de "recordar les normes de circulació i evitar que l'aparició d'aquests vehicles vagi en detriment dels vianants".

L'alcalde de Lleida ha remarcat que "els vehicles de mobilitat personal han aparegut de forma sobtada i han augmentat de forma exponencial". "Des de la Guàrdia Urbana, reforçaran les actuacions relacionades amb patinets amb un major nombre de controls i des de la Paeria s'intensificarà l'aposta per construir més quilòmetres de carrils bicicleta, entre altres accions", ha dit Pueyo.

Més efectius a Lleida amb la divisió de l'ABP del Segrià, Pla d'Urgell i Garrigues

El conseller d'Interior ha explicat que la posada en marxa de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra Mollerussa, prevista per aquí a dos anys, comportarà dividir l'Àrea Bàsica Policial (ABP) que actualment inclou el Segrià, les Garrigues i el Pla d'Urgell. D'aquesta manera, permetrà la creació d'una ABP dedicada exclusivament al Segrià, un fet que "permetrà centrar una major nombre de recursos i efectius en la ciutat de Lleida i millorar la seguretat de tots els lleidatans", ha dit Joan Ignasi Elena.

Més accidents de trànsit, però menys atropellaments

L'augment de l'activitat i la mobilitat ciutadania que ha comportat la desaparició progressiva de les restriccions per la covid-19 s'ha deixat notar en els accidents de trànsit, que han augmentat durant el primer trimestre del 2021 a Lleida un 31,83%, respecte els sis primers mesos de l'any 2020, segons dades de la Guàrdia Urbana. Els atropellaments, però, han caigut un 6,9%, amb 19 ferits lleus, 3 ferits greus i un mort.

L'augment dels VMP a l'espai públic ha provocat un increment dels accidents que provoquen, que han passat de 15 els sis primers mesos del 2020 a 32 els sis primers mesos d'enguany, cosa que representa un augment del 113,33%. Els accidents amb bicicletes implicades, per la seva banda, han augmentat un 26,09% a la capital del Segrià.

Denúncies relacionades amb incompliments de les ordenances municipals

La Guàrdia Urbana de Lleida ha incrementat un 52,23% les denúncies per infraccions de les ordenances municipals. D'aquesta manera, les actuacions relacionades amb gossos s'han incrementat un 41,38%; per molèsties al veïnat, ho han fet un 18,06%; el consum d'alcohol al carrer ha augmentat un 126,83%; les actuacions relatives a l'ordenança de neteja i residus han crescut un 160%, i les actuacions per activitats sense autorització han pujat un 128,57% els sis primers mesos del 2021 respecte el mateix període del 2020.

Auxili al ciutadà

La Guàrdia Urbana de Lleida ha dut a terme 958 auxilis a ciutadans durant els sis primers mesos de l'any. Cal destacar també la posada en funcionament enguany dels Agents Covid, una evolució dels Agents Cívics, que en els primers sis mesos de l'any han realitzat 7.541 actuacions. Les intervencions en matèria d'incendis han augmentat un 72,06% respecte els sis primers mesos de l'any passat. Els incendis més majoritaris han estat en matolls, amb 118 actuacions. D'altra banda, la Sala de Comandament de la Guàrdia Urbana de Lleida ha atès 19.651 requeriments els sis primers mesos de l'any, un 9,40% més que el mateix període que l'any anterior.

tracking