SEGRE

ESNOTICIA

“Estem molt esperançats”

Els comerciants preveuen que amb el final de les restriccions les vendes de la tardor i Nadal superin les del 2019 || Els sindicats també celebren la tornada a la normalitat en l'àmbit laboral

Les oficines recuperen progressivament el treball presencial.

Les oficines recuperen progressivament el treball presencial.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La supressió de l’aforament limitat als establiments pel final de les restriccions ha omplert d’optimisme els comerciants, que preveuen que la “nova normalitat” suposarà un augment de vendes que pot fer que la campanya de Nadal sigui millor que la del 2019, abans de la pandèmia. Així ho van assegurar els presidents de Pimec Comerç i Fecom, Manel Llaràs i Maria Rosa Eritja, que van remarcar que el sector està “molt il·lusionat”.

Fins ara, l’aforament màxim als comerços estava fixat en el 70% i Llaràs va assegurar que el final d’aquesta mesura es notarà.

“Especialment a les grans superfícies, però a la resta de negocis les vendes seguiran igual, però tendint a l’alça”. No obstant, Llaràs va dir que “el límit de l’aforament es podria haver suprimit abans, com ja vam reclamar, però amb la tornada de l’activitat social hi haurà més vendes”.

Per aquest motiu, va considerar que “podem superar les vendes del 2019 perquè la gent té ganes de gastar i pels retrobaments amb familiars i amics”.

Paral·lelament, Pimec Comerç va tornar a reclamar ahir que es demani el passaport Covid per accedir als centres de treball. Per la seua part, Eritja va compartir l’opinió de Llaràs que “la gent vol tornar a consumir, però encara és prudent”, i també preveu un augment del consum aquest Nadal.

“Estem molt esperançats, està clar que hi haurà més vendes que el 2020 i, si igualem les del 2019, em donaré per satisfeta, som molt optimistes”, va concloure Eritja.D’altra banda, els sindicats UGT i CCOO van celebrar el final de les restriccions en l’àmbit laboral, que permet a les empreses recuperar la presencialitat plena sense distàncies entre empleats, només amb l’ús de la mascareta.

La secretària general de CCOO, Cristina Rodriguez, va opinar que “respon a criteris sanitaris” i va admetre que “moltes empreses ja han recuperat la presencialitat, la qual cosa és molt bo”. El seu homòleg d’UGT, José Luis Aguilà, va afegir que “és bo, sa i necessari tornar a la presencialitat, però la recuperació en general serà lenta”.

Aforament al 100% al Cafè del Teatre en l’estrena d’Interfado

El cantant, guitarrista i trompetista portuguès Raul Marques va estrenar ahir a la nit a Lleida al capdavant d’un trio la desena edició del Festival Interfado de Catalunya, en un Cafè del Teatre ja amb l’aforament de públic al complet. L’Espai Orfeó acollirà avui (20.00 h) la segona cita del festival, amb la cantant portuguesa Ana Roque, també amb l’aforament de la sala al complet. Per la seua part, la Paeria va anunciar que Auditori, Escorxador i Llotja també ampliaran aforaments al 100% en els espectacles programats a partir de la setmana vinent.

Les oficines recuperen progressivament el treball presencial.

Les oficines recuperen progressivament el treball presencial.JORDI ECHEVARRIA

Les oficines recuperen progressivament el treball presencial.

Les oficines recuperen progressivament el treball presencial.JORDI ECHEVARRIA

tracking