SEGRE

LLEIDA

La Paeria preveu que aquest pot ser l'any amb més turistes a la ciutat

Rècord de visitants a Gardeny en nou mesos

Imatge del bus turístic circulant per Lleida aquest estiu.

Imatge del bus turístic circulant per Lleida aquest estiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va fer ahir balanç dels primers nou mesos de l’any quant a visitants a la ciutat i es preveu que el 2021 sigui “el millor any a a nivell turístic des que es va començar a comptabilitzar el 2007”. Així ho va assegurar el tinent d’alcalde de promoció econòmica, Paco Cerdà, recalcant que en aquests nou mesos l’ocupació hotelera ha estat més alta que el 2019, el millor any fins a la data, i que el Turó de Gardeny ha aconseguit les millors xifres de visitants des que va obrir, amb 5.544 persones. “Tenint en compte les bones xifres de turistes d’aquest estiu i del pont del Pilar, i que aquesta tardor recuperem els congressos i fires, que són un dels principals atractius per visitar la ciutat, podem dir que aquest pot ser el millor any de Lleida a nivell turístic”, va recalcar Cerdà.

I és que l’ocupació hotelera des de començament d’any és d’una mitjana del 68,16%, “mentre que la del 2019, quan hi havia congressos i no hi havia pandèmia, era del 66,08%”, va recordar Cerdà.

Per contra, les pernoctacions han baixat fins a les 133.673, mentre que fa dos anys a aquestes altures eren 240.978. Cerdà també va dir que aquest any han guanyat més turistes nacionals, amb barcelonins, valencians i madrilenys com llocs de procedència més destacats, alhora que han perdut visitants internacionals, fet que atribueixen a la pandèmia, sent els francesos els estrangers que més han visitat la ciutat.

Respecte a les visites a l’oficina de Turisme Lleida, Cerdà va dir que aquest any n’han rebut 17.637, una xifra molt superior a la del 2020 (1.563) i la de fa dos anys (7.302).

Finalment, un total de 6.470 persones van utilitzar el bus turístic aquest estiu, “una xifra molt similar a la del 2019”, va concloure Cerdà.

tracking