SEGRE

BARRIS PROJECTES

Magraners, sense subvenció per ajudar vulnerables

Queda paralitzat un projecte per anar porta a porta a assessorar veïns amb pobresa energètica || El Govern retira el finançament

Torre elèctrica

Acord històric per combatre la pobresa energèticaENDESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Drets Socials de la Generalitat ha retirat la subvenció per implementar a Magraners el projecte A-porta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) i la cooperativa Ser Barri, en el qual, a través de la figura dels picaportes, s’acudeix llar per llar per oferir suport i recursos en matèria de pobresa energètica per acabar amb l’aïllament de persones vulnerables i fer xarxa comunitària.

Aquest projecte va arribar fa poques setmanes per primera vegada a Lleida i Magraners ja tenia els seus picaportes, als quals es va oferir un contracte de treball.

Ja havien assessorat veïns amb les factures de la llum, aigua i gas, però de moment queda paralitzat. “La Generalitat ha retallat subvencions, però intentarem buscar una solució perquè ho financi la Paeria”, va explicar ahir el president de la Federació de Veïns de Lleida, Toni Baró, que va manifestar que per al barri “ha estat un disgust”. Va deixar clar que “s’intentarà fer el possible perquè es reactivi i que pugui estendre’s a altres barris”.

Segons l’associació veïnal de Magraners, el projecte queda suspès “molt a pesar nostre” i va lamentar “haver-nos quedat a mitges, ja que en un mes hem visitat molts veïns, i n’hi havia altres de pendents”.L’A-porta va nàixer l’any 2016 i “s’ha picat a la porta” de 7.000 llars de Barcelona, Tarragona i Reus. Ha guanyat un premi de La Caixa i un altre d’impulsat pel Consell d’Europa.

tracking