SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Tres intoxicades en l'incendi d'un centre de salut de Rovira Roure

Es va produir en una habitació de la segona planta, que va haver de ser desallotjada || Dos treballadores i una usuària van ser traslladades a l'Arnau de Vilanova

Imatge del centre on es va registrar l’incendi.

Imatge del centre on es va registrar l’incendi.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres persones van resultar intoxicades per inhalació de fum a primera hora de la tarda d’ahir després de declarar-se un incendi a Mentalia Lleida, un centre de salut mental de la capital del Segrià. Les intoxicades van ser dos treballadores i una usuària. Els serveis d’emergència van ser alertats a les 14.27 hores i fins al centre, situat al número 116 de l’avinguda Rovira Roure, van acudir sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, una ambulància del SEM i patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. El foc es va declarar en una de les habitacions de la segona planta, que va ser desallotjada per l’acumulació de fum.

Tot just deu minuts després, a les 14.37 hores, els Bombers van donar el foc per extingit i cap a les 15.30 hores el servei per finalitzat, després de ventilar les instal·lacions. Dos empleades del centre i una usuària van resultar intoxicades per inhalació de fum i van ser evacuades a l’hospital Arnau de Vilanova, dos d’elles de caràcter lleu i la tercera amb pronòstic reservat, segons el SEM. El director de Mentalia Lleida, Jordi Tarrés, va explicar que “afortunadament tot ha quedat en un ensurt i aquesta mateixa tarda (per ahir) tornarem a la normalitat completa”. Pel que fa a les persones intoxicades, va afirmar que “han estat evacuades per ser sotmeses a una revisió”.

El director de la residència va afirmar que afortunadament “tot ha quedat en un ensurt”

Des del centre, que compta amb uns 75 usuaris i mig centenar de treballadors, van explicar que una usuària va calar foc a un matalàs amb roba però que, al ser ignífug, només hi va haver molta acumulació de fum. Els usuaris de la planta desallotjada van ser portats al pati i estava previst que al llarg de la tarda poguessin tornar a les seues habitacions. Quant a l’evolució de les intoxicades, van explicar que es van quedar unes hores en observació.

tracking