SEGRE

LLEIDA

Argimon es pronuncia sobre la proposta de Pimec d'obligar a vacunar als treballadors

Considera que no és necessari davant de l'elevada cobertura vacunal entre la població, del 73% || La sisena onada de la Covid a Lleida ha estat la menys mortífera, després de més d'un mes sense morts

A Catalunya només es demana fins ara el certificat Covid per accedir a locals d'oci nocturn.

A Catalunya només es demana fins ara el certificat Covid per accedir a locals d'oci nocturn.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va descartar ahir l’aplicació del certificat Covid a la feina perquè els empleats acreditin que tenen la pauta completa de la vacunació. Així ho va dir en resposta a les declaracions del secretari general de Pimec, Josep Ginesta, que va demanar que “se suspengui el contracte de treball i el sou” si no s’aporta el certificat o proves que demostrin que hi ha baix risc de contagi. El conseller creu que l’obligatorietat de la vacunació “seria contraproduent” i va reivindicar que Espanya es troba entre els països amb una cobertura vacunal més elevada, per la qual cosa al seu parer no és necessari que sigui obligatòria.

Portugal és el país europeu amb més població vacunada, amb el 86%, seguit de Malta (82%), Islàndia (80%) i Espanya (78%). A Catalunya el percentatge és del 73,5% i a Lleida, del 71,3%. Argimon també va recalcar que Catalunya no disposa de les competències per obligar a vacunar, encara que va estimar que des de Sanitat tampoc ho veuen necessari.Per la seua part, CCOO creu que el plantejament de Pimec és “absolutament contrari” als drets fonamentals.

Així mateix, Lleida porta més d’un mes sense registrar defuncions per la Covid, després que l’última es notifiqués el 16 de setembre, per la qual cosa el nombre total de víctimes mortals es manté en 860. En aquesta última onada han perdut la vida 52 persones, el nombre més baix de les sis onades i la majoria dels ingressos han correspost a no vacunats. A Catalunya han mort 8 persones en l’última setmana, la xifra més baixa.

A Ponent, el nombre d’ingressats es mantenia en 19, amb 5 a l’UCI i, per primera vegada hi havia tres menors de 20 anys ingressades alhora. Al Pirineu hi havia dos ingressats i a Catalunya, 345 (-2), 91 a l’UCI. També es van detectar 146 casos, 20 a Lleida.

L’EMA decidirà en dos mesos si vacunar els nens de 5 a 11 anys

L’Agència Europea del Medicament (EMA) va anunciar ahir el començament de l’avaluació de la vacuna de Pfizer contra la Covid per als nens d’entre 5 i 11 anys. L’organisme espera prendre una decisió d’aquí a dos mesos “llevat que es necessiti informació addicional”. Així mateix, la Comissió Europea estudia que els tests ràpids siguin vàlids per tenir el certificat Covid, que es planteja ampliar més enllà del juny del 2022.

Els anticossos de Pfizer i Moderna baixen bruscament al cap de 6 mesos

Un equip del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess ha comprovat que els anticossos de les vacunes contra la Covid de Pfizer i Moderna (fetes amb ARN del virus) disminueixen “bruscament” cap al sisè mes de l’administració i que continuen disminuint cap al vuitè mes. Així ho han constatat després de comparar aquestes vacunes i la de Janssen (feta amb l’ADN d’un adenovirus humà). “La vacuna de Janssen va induir respostes d’anticossos inicials més baixes, però van ser generalment estables durant el temps, amb una evidència mínima o nul·la de disminució”, assenyala l’estudi.Per una altra banda, el ministeri de Sanitat va informar que les vacunes de Pfizer i de Moderna es poden administrar alhora, juntament amb la de la grip, la de pneumococ, la de la diftèria, tètanus i tos ferina si punxen en llocs diferents del cos.

tracking