SEGRE

Junqueras creu que la independència "només és possible" si es construeix des dels municipis

El líder d’ERC ha encapçalat un acte a Lleida dirigit a preparar les eleccions municipals de 2023

Junqueras, a la seua arribada a la sala de la Llotja de Lleida on s'ha desenvolupat l'acte d'ERC.

Junqueras creu que la independència "només és possible" si es construeix des dels municipisMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dimarts que "la independència només és possible si es comença a construir des del món municipal", i ha insistit que les eleccions més importants són les municipals, perquè des del seu punt de vista són les que permeten als polítics ser a prop de la gent. El líder republicà també ha assegurat en un acte dirigit a preparar les eleccions municipals de 2023 a Lleida, en el marc de la fira Municipàlia, que la seua formació és hereva de la trajectòria republicana i també del liberalisme i del socialisme, de les persones que van participar en la vaga de Seat fa 50 anys o de les quals van participar en l’Assemblea de Catalunya.

"Homes i dones, els migrants i els nascuts aquí, els que parlen una llengua i els que parlen una altra, els que tenen una tradició política i els que hem estat en aquesta tota la vida, tots tenen la necessitat de saber que nosaltres farem el possible per representar-los sempre i cada dia", ha defensat.

En aquest context, ha destacat que una de les aspiracions d’ERC és "representar el conjunt de totes les classes i grups socials que estan disposats a treballar cada dia per un projecte polític i social en comú". Ha assenyalat que ERC té molts reptes per afrontar, entre ells convertir-se en els "veritables representants d’una part de la societat que està exclosa dels drets polítics, socials, econòmics i civils".

"M’he trobat casos a la presó de gent que arriba, que viu al nostre país i que ha acabat entre altres raons perquè estaven exclosos de drets polítics, econòmics socials i civils, perquè al nostre país hi ha gent que no té la possibilitat de demanar un permís de treball", ha agregat.

Junqueras ha demanat alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores que confiessin en ell com havien fet en altres circumstàncies més dures en aquest plantejament, del qual ha dit que sabia que significava "sortir de la zona de confort".

ELECCIONS MUNICIPALS

En el seu discurs, ha afirmat que "la independència només és possible si es comença a construir des del món municipal" i ha insistit que les eleccions més importants són les municipals, perquè des del seu punt de vista són les que permeten als polítics ser a prop de la gent. En l’acte, la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha dit que "els fonaments per poder construir la república catalana són els ajuntaments".

En l’acte han intervingut càrrecs electes del partit, entre ells, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcaldessa de Figueres (Girona), Agnès Lladó; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall.

tracking