SEGRE

PLAGUES FAUNA

La Federació de Veïns de Lleida demana reduir les rates i la Paeria respon que col·locarà caixes amb verí

Una rata morta ahir al carrer Camí de Picos de Cappont.

Una rata morta ahir al carrer Camí de Picos de Cappont.S.C.D

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns (FAV) assegura que des de l’agost ha rebut queixes sobre proliferació de rates a la ciutat i reclama a la Paeria una solució com més aviat millor. El president de l’entitat, Toni Baró, va afirmar que demà reclamarà a l’ajuntament “un pla de xoc” per millorar la neteja, així com un reforç de la desratització. També va demanar més civisme “i no deixar bosses fora de contenidors o menjar al carrer”.

Alguns dels barris amb més queixes sobre rates són Cappont i Universitat, a l’entorn del Rectorat. “Es veuen a plena llum del dia, la Paeria hi ha d’actuar. El nivell zero de rates és molt difícil d’aconseguir, com de coloms, però cal tornar al nivell d’abans la pandèmia”, va indicar.

Per la seua part, el regidor de Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, va confirmar que en els últims mesos “ha augmentat la població de rates de superfície, mentre que la de clavegueram està controlada”. És per això que en els pròxims dies col·locaran “capsetes per diferents punts de la ciutat amb verí per poder eliminar-les”. Castro va atribuir l’augment de la població de rates al fet “que durant el confinament no es va poder actuar per reduir-ne la població”, i també a la “manca de neteja de determinats negocis, establiments i de zones”.

tracking