SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Ofereix 12.000 € a un company de feina per matar la seua excunyada

Detingut un veí de Lleida de seixanta anys, investigat per conspiració per al crim || El 'contractat' va anar a comissaria per confessar la proposta que va rebre

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres passat un veí de Lleida de 60 anys acusat d’oferir una recompensa de 12.000 euros a un company de feina perquè assassinés la seua excunyada. Va ser l’endemà que el contractat acudís a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida per confessar la proposició que havia rebut i que no havia dut a terme, segons va avançar l’ACN i va confirmar aquest diari. La investigació es va obrir dijous a la nit després que un ciutadà, originari d’un país de l’est d’Europa, acudís a la comissaria de la capital de Segrià per explicar que un company de feina, que pertany al sector ramader, li havia proposat cobrar 12.000 euros perquè assassinés la seua excunyada, amb la qual, pel que es veu, tenia conflictes econòmics i una pèssima relació.

L’home va explicar que ja havia percebut 3.000 euros com a avançament però que havia fet marxa enrere i no el duria a terme. Va dir també que no el tenia preparat i que volia denunciar la situació perquè estava penedit d’haver acceptat. Els policies, davant de la sorpresa d’aquestes declaracions, van començar a indagar i primerament van descartar que es tractés d’una falsa denúncia.

Per aquest motiu, divendres al matí els policies van detenir el presumpte inductor, que l’endemà va passar a disposició judicial al Canyeret. Va quedar en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici. Presumiblement serà acusat d’un delicte de proposició per a un assassinat, que existeix quan el que ha decidit cometre un delicte convida una altra o altres persones a participar-hi, segons preveu el Codi Penal.

A les comarques de Lleida, en els últims anys s’ha condemnat almenys dos persones que van induir a cometre delictes, en aquests casos van ser atracaments violents. En els dos, que van tenir lloc a la Segarra i l’Urgell, els inductors van ser condemnats per robatoris amb violència i intimidació (vegeu el desglossament)

El ‘contractat’ va explicar que el crim no estava preparat però ja havia cobrat 3.000 euros

Una dona va planejar assaltar el seu ex en un precedent a Estaràs

El Tribunal Suprem va condemnar l’any passat a tres anys de presó una dona acusada de maquinar el 2013 l’assalt a la masia de la seua exparella a Estaràs. En la seua defensa, la condemnada per idear el robatori a la seua exparella al·legava que planejar el robatori va ser en una “conversa de broma”, una apreciació a la qual ni el Tribunal Suprem ni l’Audiència de Lleida no van donar credibilitat.

En total, van ser condemnades 15 persones. En un altre cas similar, el Suprem va condemnar a cinc anys de presó un home que va contractar tres sicaris perquè l’agost del 2013 atraquessin un home i la seua parella a Tàrrega i a Agramunt, respectivament. En canvi, en aquell cas la que llavors era la seua parella i que anteriorment ho havia estat d’una de les víctimes va ser absolta per falta de proves.

tracking