SEGRE

Condemnat a 9 anys de presó el pare acusat de maltractar el seu nadó a Lleida

No podrà veure'l durant altres 10 anys, mentre que la mare ha estat absolta

La parella asseguda al banc dels acusats de l'Audiència de Lleida acusada de maltractar el nadó.

La parella asseguda al banc dels acusats de l'Audiència de Lleida acusada de maltractar el nadó.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 9 anys de presó el pare acusat de maltractar el nadó, de només 10 dies, l'estiu de 2019. El tribunal també li imposa una indemnització de 600.000 euros i la prohibició de veure el petit durant 10 anys un cop finalitzi la pena de presó. La mare ha resultat absolta.

Durant el judici celebrat el passat mes de setembre, l'home va reconèixer haver sacsejat el nadó la matinada del 13 d'agost, però va explicar que ho va fer perquè reaccionés ja que el nen es va quedar "en xoc" després que li caigués "sense voler" quan es va voler asseure al sofà perquè estava molt cansat. També va explicar que dos dies abans "es va oblidar" de cordar-lo a la cadireta del cotxe i que a causa d'un gir brusc, va caure tornant d'un viatge.

Els metges, en canvi, van declarar que les lesions cerebrals del nen es van produir per un traumatisme no accidental reiterat. La mare del nadó, per la seva banda, va negar, a preguntes del fiscal, que l'home volgués fer mal a propòsit al nen per atacar-la a ella.

La parella va declarar al judici que va portar el petit a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida perquè plorava d'una manera que "no era normal", va dir la mare. "El meu home es va quedar amb ell per calmar-lo però sobre les 3h feia un plor amb gemecs: plorava, gemegava, callava, i jo ja vaig veure que no era normal. Tot i que aparentment no tenia res, vam anar cap a urgències", va explicar.

Davant la gravetat de les ferides que presentava, el nadó va ser traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Des del centre sanitari es va activar el protocol de maltractaments infantils i l'Equip de Valoració de Maltractament Infantil va demanar la retirada de la tutela del menor als pares, la qual va ser assumida per la DGAIA. Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l'alta el 25 d'octubre tot i que pateix seqüeles molt greus.

La Fiscalia demanava una pena de 3 anys de presó per a l'home per un delicte de lesions per imprudència greu. L'advocat de la Generalitat va elevar la petició de la pena fins als 9 anys de presó per un delicte de lesions.

tracking