SEGRE

POLÍTICA JORNADA MUNICIPALISTA

Junqueras diu que la independència “només és possible si es comença des dels municipis”

Afirma que ERC és hereva de la tradició republicana, però també del liberalisme i el socialisme || Anima a “no tenir por de defensar davant de tot el món les aspiracions de Catalunya”

Junqueras, a l’arribar a la sala de la Llotja on ERC va celebrar una jornada municipalista.

Junqueras, a l’arribar a la sala de la Llotja on ERC va celebrar una jornada municipalista.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va afirmar ahir en una jornada municipalista a la Llotja que “la independència només és possible si es comença a construir des del món municipal” i va defensar que ERC és hereva de la trajectòria republicana històrica, però també del liberalisme i del socialisme, i de les persones que van participar en la vaga de Seat fa cinquanta anys o en l’Assemblea de Catalunya. Va destacar que el seu repte és “representar totes les classes i grups socials que estan disposats a treballar per un projecte polític i social en comú”. “Homes i dones, migrants i nascuts aquí, els que parlen una llengua i els que en parlen una altra, els que tenen una tradició política i els que hem estat en aquesta tota la vida, tots, han de saber que farem el possible per representar-los cada dia”, va indicar. Va defensar així mateix que volen convertir-se en els “veritables representants d’una part de la societat que està exclosa dels drets polítics, socials, econòmics i civils”.

“Jo m’he trobat a la presó amb alguns que van acabar-hi precisament perquè estaven exclosos de tots els drets”, va confessar.Així mateix, el president d’ERC va animar a “no tenir por de defensar davant de tot el món els valors i aspiracions de Catalunya de convertir-se en una república i de lluitar democràticament per la independència, que ens ha de permetre disposar de tots els instruments per al benestar dels ciutadans.” Per a això va citar la pel·lícula Bona nit i bona sort, en la qual el periodista protagonista és acusat d’antimericà i diu: “Tinc amics comunistes perquè no em fa por contrastar les meues idees i defensar-les.” “Això farem nosaltres”, va subratllar.La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va apostar pel diàleg amb el Govern central. Va assenyalar que “les clavegueres de l’Estat ens recorden que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya encara és vigent” i creu que la solució és “referèndum, urnes i vots”. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que “la república comença a la ciutat de Lleida, a cada carrer, a cada poble”, i va assegurar que des de la Paeria han impulsat “canvis valents”. El president de la Diputació, Joan Talarn, va defensar actes com el d’ahir per “coordinar les política de proximitat per fer més feliços els veïns” i va citar com a repte “inajornable” la transformació digital dels municipis per garantir la repoblació.

tracking