SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Lliure el conductor que va fugir després de provocar un accident mortal a Bell-lloc

El jutjat li retira el carnet de conduir i haurà de comparèixer cada quinze dies || A causa de la col·lisió, que va tenir lloc a Bell-lloc, va morir un veí d'Alcoletge

Imatge del totterreny implicat en l’accident a Bell-lloc.

Imatge del totterreny implicat en l’accident a Bell-lloc.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida va decretar ahir la llibertat amb càrrecs per al conductor de 38 anys detingut per provocar un accident de trànsit dissabte a la nit amb una víctima mortal a Bell-lloc d’Urgell. El xòfer, que va fugir després del fatal sinistre, com va avançar SEGRE diumenge, haurà de comparèixer cada quinze dies en seu judicial. També es va retirar el carnet de conduir l’acusat. La causa està oberta per un delicte d’homicidi per imprudència i també podria ser acusat d’un delicte d’omissió del deure del socors i lesions.

L’accident va tenir lloc al punt quilomètric 477 de l’autovia A-2 en direcció a Lleida i els Mossos van rebre l’avís dissabte poc després de les onze de la nit, quan un turisme va envestir un totterreny i els dos turismes van sortir de la via. Com a conseqüència de l’impacte, va perdre la vida el conductor del totterreny, J.A.R.G., un veí d’Alcoletge de 55 anys que es dedicava al sector de la construcció. L’acompanyanta del mateix vehicle va resultar ferida de diversa consideració i va ser traslladada a l’hospital Arnau.El conductor del turisme, M. C.

R., representat per l’advocat Enric Rubio, va sortir corrents i va fugir camps a través. Al lloc de l’accident van anar-hi ràpidament tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), cinc dotacions dels Bombers i efectius dels Mossos d’Esquadra, que van iniciar un ampli dispositiu de recerca per localitzar el conductor fugat. A l’home li constaven tres domicilis a Lleida, Golmés i el Palau d’Anglesola, i va ser a primera hora del matí de diumenge quan els agents van aconseguir localitzar-lo en un pis de la capital del Segrià. Fa un mes, el 17 de setembre, els Mossos d’Esquadra van detenir un conductor de Lleida de 38 anys acusat d’atropellar mortalment una parella a la carretera l’A-22 i fugir.

En aquella ocasió, el xòfer va donar positiu en alcoholèmia i drogues. El jutjat de guàrdia va acordar-ne l’ingrés en presó provisional, encara que l’Audiència de Lleida va decretar la seua posada en llibertat. Per la seua banda, el jutjat penal 2 de Lleida ha paralitzat l’ingrés a la presó del conductor condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per causar un xoc mortal a l’N-240 a Lleida el 2016, en el qual va morir la jove de les Borges Blanques Marta Soria, de 27 anys. El condemnat havia d’ingressar a la presó però ha sol·licitat l’indult.

Imputats 474 conductors el 2020, la xifra més elevada en set anys

L’any passat es van obrir un total de 474 diligències per delictes de trànsit a les comarques lleidatanes, xifra que representa un augment del 19% respecte al 2019, segons la Memòria de Fiscalia. Els delictes al volant s’han disparat fins a arribar a la xifra més elevada, fins i tot duplicant la registrada el 2014. Un increment que es va produir fins i tot malgrat les restriccions de mobilitat per la pandèmia. Gairebé la meitat de diligències van ser per conductors que havien consumit alcohol o drogues. 

tracking