SEGRE

LLEIDA

Més aforament a l'oci nocturn i sense limitacions en espais esportius

Les discoteques podran ampliar-lo al 80% dijous a la nit per la bona evolució de la Covid || El Govern recorda que la mascareta és “obligatòria” als gimnasos

Imatge d’arxiu del gimnàs Trèvol de Lleida.

Imatge d’arxiu del gimnàs Trèvol de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar ahir que l’Executiu ha decidit ampliar l’aforament de locals d’oci nocturn del 70 al 80 per cent i el de recintes esportius tancats, com els pavellons i gimnasos, del 80% al 100% a partir de la nit de dijous a divendres. D’aquesta manera, pràcticament cap dels sectors ja no té limitacions per la Covid des de divendres passat, però l’ús de la mascareta en interiors es manté i en exteriors si no es pot guardar les distàncies. Tot i així, Plaja va afirmar que encara cal ser “prudents” i que encara no ha arribat el moment d’ampliar l’aforament de l’oci nocturn al cent per cent. Així mateix, va alertar que estan tenint informacions que en els últims dies hi ha gent als gimnasos que van sense mascareta i va recordar que és “obligatori” utilitzar-la en aquestes instal·lacions.D’altra banda, la patronal Fecasarm va reclamar cent milions d’euros en ajuts per a l’oci nocturn, ja que assegura que les que han rebut fins ara no cobreixen ni l’1% de les pèrdues per la Covid.

El sector acumula més de 6.000 milions d’euros en pèrdues mentre que els ajuts sumen 40 milions, segons la patronal, i demana ajuts d’entre 84.000 i 590.000.

Fecasarm demana 100 milions en ajuts per a l’oci nocturn per cobrir les pèrdues ocasionades

Respecte a la pandèmia, Salut va notificar ahir vuit víctimes mortals més a Lleida per la Covid, registrades entre el 2 i l’11 d’octubre, després que no en comptabilitzés cap des del 16 setembre. Totes tenien més de 80 anys i cinc eren usuaris de residències. A Catalunya es van registrar 14 morts i 515 contagis, 41 a Lleida. El nombre d’ingressats a Ponent era de 18 (-1), dels quals 6 eren a l’UCI (+1), i al Pirineu era de 4 (+2). A Catalunya hi havia 343 hospitalitzats (-2), 93 de crítics (+2). D’altra banda, els indicadors van pujar “una mica” pel final de les restriccions.

Les extraescolars separaran els immunitzats i els que no ho estan

El Govern va aprovar ahir el Pla d’actuació per a les activitats educatives que menors d’edat porten a terme fora de l’horari lectiu i en el qual els grups s’han de dividir entre les persones que estan vacunades o han passat la Covid en els últims sis mesos i les que no. D’altra banda, es permet prescindir de la mascareta a l’exterior quan hi hagi distància, es faci activitat física o es toquin instruments de vent.

També es recomana que les activitats es realitzin en grups estables, per la qual cosa seran una tercera bombolla, denominada grup constant, diferent del de l’escola, i en la qual les mesures no s’han de relaxar si no és imprescindible. No obstant això, si és el grup de l’escola, es compliran només les mesures d’higiene i tapaboques.

tracking