SEGRE

ESNOTICIA

Municipàlia arranca com la fira per a alcaldes i el motor de la recuperació

El saló de serveis i equipaments per als ajuntaments, Municipàlia, va obrir ahir a Lleida les portes de la21a edició amb 300 expositors en 21.000 metres quadrats i 6.000 visitants acreditats. La sostenibilitat és el denominador comú de les novetats d'un certamen que suposa un estímul per a l'economia lleidatana.

Els visitants al saló van anar-hi a primera hora i durant tota la primera jornada hi va haver una notable afluència de públic.

Els visitants al saló van anar-hi a primera hora i durant tota la primera jornada hi va haver una notable afluència de públic.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El saló Municipàlia va obrir ahir les portes de la vint-i-unena edició convertit en el primer certamen especialitzat en equipaments urbans de l’Estat que torna a la plena presencialitat des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. Una edició que s’allargarà fins demà dijous i que està marcada per la sostenibilitat, l’aprofitament de les noves tecnologies al servei dels ajuntaments i, sobretot, com un dels estímuls tant perquè Lleida ciutat com l’àrea d’influència comencin la recuperació de la crisi econòmica derivada de la Covid. Així ho van recalcar les autoritats encarregades de donar el tret de sortida al saló, que amb 300 expositors, 21.000 metres quadrats, 40 activitats paral·leles, més de 6.000 visitants acreditats, la majoria d’ells alcaldes i regidors de gairebé tots els municipis de l’Estat i una nombrosa presència internacional repeteix o supera les xifres de l’anterior edició, celebrada el 2019.

L’encarregat d’inaugurar Municipàlia i la cinquena edició del saló Innocàmping va ser el secretari de governs locals i de relacions amb l’Aran de la Generalitat, l’exalcalde de Solsona David Rodríguez, que no va dubtar a qualificar Municipàlia com “el punt de referència als equipaments urbans i la gestió de residus”, per la qual cosa va considerar que el certamen “és més necessari que mai” després de la crisi generalitzada per la pandèmia. El president de la Cambra de Comerç i del patronat de la Fira de Lleida, Jaume Saltó, va recalcar que el certamen “no ha de ser només un mercat per als ajuntaments, sinó també un nínxol d’oportunitats per a les empreses”. Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Talarn, va dir que Municipàlia “és l’aparador de Lleida a la resta del món”, i va afegir que “l’objectiu d’aquesta fira és donar serveis als ciutadans perquè siguin més feliços”. Finalment, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que Municipàlia torna “amb més força que mai després de superar tots els obstacles d’aquests últims dos anys” i que s’ha convertit “en una cita obligada per al món municipal”

Els expositors asseguren que “ningú s’ha volgut perdre” el certamen i ja reben “moltes consultes”

A la fira Municipàlia es pot trobar tot el que necessita un ajuntament per a un funcionament sostenible. Camions d’escombraries elèctrics, vehicles segway per a policies locals, llums i parcs infantils fets amb productes reciclats i fins i tot bancs que fan la funció de paperera són alguns dels productes que ofereixen els tres-cents expositors del certamen. “Ara mateix no pots exposar res que no sigui sostenible”, van assegurar, alhora que es van alegrar del retorn de les fires presencials. “Fa goig tornar, ningú s’ha volgut perdre Municipàlia i es nota: en tres hores que portem oberts no hem parat de tenir consultes”, va dir una expositora procedent de Girona.

tracking