SEGRE

EQUIPAMENTS INSTAL·LACIONS

Urbanisme desencalla els projectes de l'institut i del CAP del barri de Cappont de Lleida

Acorda amb la Paeria reprendre la tramitació del canvi de planejament que va quedar en suspens per la inundabilitat || En una reunió dijous passat

El gran solar previst per a l’institut de Cappont i l’ampliació del CAP.

El gran solar previst per a l’institut de Cappont i l’ampliació del CAP.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Urbanisme de la Generalitat desbloquejarà la tramitació dels canvis a la planificació urbanística de Cappont per a la construcció del futur institut i l’ampliació del CAP, després que l’estiu passat els deixés en suspens arran que sengles informes de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) plantegessin objeccions al ser gairebé tot el barri una zona inundable en cas d’haver-hi riuades.

El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, i el tinent d’alcalde responsable d’aquesta àrea a la Paeria, Toni Postius, van acordar en una reunió celebrada dijous passat que la tramitació de l’expedient continuarà endavant incloent-hi a més una sèrie de mesures per poder reduir així la inundabilidad que permeten dur a terme el desplaçament d’una zona verda que està dins del gran solar en el qual s’han d’edificar els dos equipaments, situada darrere del col·legi Frederic Godàs. Aquest canvi permetrà aixecar l’edifici sanitari al lloc que ara està qualificat com a zona verda, i aquesta es resituarà a l’emplaçament que ocuparà el pati de l’institut.

Quan Urbanisme va deixar en suspens l’expedient, l’ajuntament es va plantejar intentar fer viables els dos edificis sense modificar el planejament, amb la qual cosa ja no estarien subjectes a la normativa sobre inundabilitat, que va entrar en vigor l’any 2016, però finalment no serà necessari. En aquest sentit, també cal tenir en compte que la Paeria ja ha presentat a la CHE un projecte d’actuacions per poder evitar d’aquesta manera que les avingudes del riu afectin Cappont, amb la construcció d’un mur a la partida de Grenyana i altres mesures per desviar l’aigua cap al curs de la canalització.

L’institut és un dels equipaments més reivindicats pels veïns del barri i l’actual conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja s’ha compromès a construir-lo.

Avança el pla per a un càmping de les Basses

La comissió d’Urbanisme d’avui informarà sobre l’aprovació provisional del pla especial urbanístic de les Basses per ordenar el parc i facilitar la instal·lació d’un càmping. La junta de govern ja va aprovar inicialment el pla el febrer passat i ara anirà al ple d’aquest mes, abans que la Generalitat li doni llum verda definitiva. El document defineix en quines zones de les Basses es pot ubicar un càmping, que preveu 323 unitats d’acampada en un espai de 6,5 hectàrees, que representen un terç de la superfície total de l’actuació (21,5 hectàrees). L’ajuntament treballa també en el model de gestió per poder posar-lo en marxa quan el pla estigui aprovat. Per a les zones que no siguin de càmping es determinaran usos compatibles.

tracking