SEGRE

Aprovada l'ordenança que regula la instal·lació de nous centres de culte a Lleida

No es podrà obrir l’oratori que la comunitat islàmica preveia al carrer Nord.

Imatge d’arxiu de l’edifici que acollirà la mesquita, al carrer del Nord.

Imatge d’arxiu de l’edifici que acollirà la mesquita, al carrer del Nord.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme de Lleida va aprovar aquest dimecres la modificació de l’ordenança reguladora dels establiments de pública concurrència que amplia de 100 a 200 metres l’aforament per instal·lar centres de culte, que han de ser en voreres de 3 metres o tenir al davant places de pàrquing que es puguin anul·lar. D’aquesta manera, no es podrà obrir l’oratori que la comunitat islàmica preveia al carrer Nord.

La Paeria ha acceptat al·legacions d’entitats veïnals i l’ordenança anirà al ple d’aquest mes. Així mateix, com va avançar ahir aquest diari, la comissió va tramitar una modificació urbanística per permetre la construcció del nou CAP de Cappont i de l’institut.

Respecte a l’aprovació provisional del pla especial de les Basses per instal ·lar-hi un càmping, el Comú creu que “representa un model de privatització que oblida garantir un ús públic de l’espai” i apunta que preveu una piscina només per al càmping.

El PSC va indicar que van aconseguir “el compromís del govern per aprovar definitivament la protecció de béns culturals de la ciutat” i l’edil Maria Burrel va demanar una solució a la “plaga de rates”.

tracking