SEGRE

LLEIDA

Argimon rebutja el certificat Covid que les residències sol·liciten per a empleats i famílies

El conseller diu que a partir del 25 d'octubre els majors de setanta anys rebran la tercera dosi en un braç i la vacuna de la grip, a l'altre || Salut notifica que un nen menor de nou anys és a l'UCI

Imatge d’un usuari de la residència Sant Antoni de Tàrrega quan va rebre la tercera dosi.

Imatge d’un usuari de la residència Sant Antoni de Tàrrega quan va rebre la tercera dosi.RESIDÈNCIA SANT ANTONI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va rebutjar ahir aplicar el certificat Covid a les residències –per a empleats i visitants d’usuaris dependents– com demana l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Accra), ja que “es tracta d’una restricció de drets i llibertats”. “En l’oci nocturn, el TSJC considera que el benefici de l’obertura és superior a la petita retallada de llibertats” que significa implementar el certificat. “En cas que els contagis tornin a pujar, demanarem al TSJC utilitzar-lo en entorns on es facin activitats que no afecten drets fonamentals, com ho és anar a la feina o a un supermercat, però sí a espectacles esportius o el teatre”, va assenyalar Argimon, que va destacar que si s’apliqués “seria en el mínim temps possible”.D’altra banda, el conseller va explicar que a partir del 25 d’octubre es començarà a vacunar contra la grip majors de 60 anys i que, als de més de 70, se’ls administrarà en un braç la tercera dosi de la Covid i a l’altre, la de la grip.

Per fer-ho, va recordar que continuaran “necessitant recursos extraordinaris”, per la qual cosa va demanar més finançament dels fons europeus i va posar com a exemple que “cada mes gastem entre 40 i 45 milions en proves de la Covid”, entre 2,4 i 2,7 a Lleida.Pel que fa a la situació epidemiològica, Argimon va apuntar que el repunt de les taxes era “previsible” i que caldrà estar “atents dia a dia”. Salut va registrar ahir 515 casos, 15 a Lleida, i vuit víctimes mortals a Catalunya. El nombre d’ingressats es mantenia estable, amb 18 a Ponent, però Salut va informar que hi havia un nen de 0 a 9 anys a l’UCI, i 6 ingressats en total.

Així mateix, Lleida només compta amb una residència taronja.Finalment, el Parlament va validar que les escoles puguin accedir a les dades de vacunació d’alumnes i treballadors.

“La nova variant del Regne Unit no és significativa a Catalunya”

El Regne Unit ha detectat una nova variant del virus catalogada com AY.42 i anomenada delta plus, que seria més contagiosa però que no s’“escaparia” de les vacunes. En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que “allà representa entre el 6 i el 8% dels casos, però aquí no és present de manera significativa”.

Amb tot, va afirmar que “el Regne Unit no l’acaba de preocupar al 100%, però caldrà veure com evoluciona”.D’altra banda, Argimon va dir que aquest trimestre es contractarà 150 professionals de l’àmbit de la psicologia i que treballaran dins dels equips d’atenció primària en el marc del programa de benestar emocional.

La Generalitat admet que “ara no actuaríem igual al Pirineu”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir que ara la pandèmia es gestionaria diferent en llocs com el Pirineu, on sempre hi ha hagut menys casos de Covid, però també en cas d’un confinament dur. “Deixaríem que els nens i gent gran sortís o permetre fer esport de manera individual.” Així ho va dir a la presentació d’un informe sobre les relacions intergovernamentals durant la Covid de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, que qualifica d’“error” la “centralització política” en el primer estat d’alarma.

El director, Joan Ridao, va apuntar que no s’hauria d’haver pres les competències a les autonomies, ja que hi va haver situacions “paradoxals i delirants” en molts casos en què es “van homogeneïtzar situacions sanitàries molt diverses i diferents”. Així doncs, Argimon va apostar per la “cogovernança” i evitar la “temptació” de recentralitzar competències.

tracking