SEGRE

SERVEIS COMERÇ

Comerç donarà llicència a Torre Salses si compleix la normativa urbanística

Pimec diu que no tenen por perquè el sector té capacitat d'adaptació

La jornada d’ahir a la seu de Pimec a Lleida.

La jornada d’ahir a la seu de Pimec a Lleida.PIMEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general de Comerç, Jordi Torrades, va afirmar ahir en una trobada amb una trentena de representants d’associacions comercials de Lleida que, a llarg termini, hauran d’atorgar la llicència a l’àrea comercial de Torre Salses si el projecte s’ajusta a la llei i compleix tots els requisits urbanístics. “La llei diu com i on es poden instal·lar superfícies comercials i si es compleix, poden. Un dels requisits principals és que estiguin en trama urbana i ho està (Torre Salses), però també ha de complir tots els requisits previs d’urbanització, reparcel·lació.

Queda molt camí perquè arribi a la Generalitat. Si tot fos correcte no hi hauria motiu per no donar llicència, t’agradi o no”, va indicar, després de ser interpel·lat per Pimec Comerç Lleida sobre la seua postura respecte a la implantació de grans superfícies a la ciutat. El president de l’entitat, Manel Llaràs, va considerar en aquest sentit que la Generalitat no concreta el seu model comercial, “independentment de dir que si compleix la legalitat s’ha de donar llicència”, i va afegir que el petit comerç “no tenim por que vinguin nous formats, sigui Torre Salses o el Pla de l’Estació, perquè tenim capacitat d’adaptació”.

D’altra banda, Llaràs va demanar mantenir uns anys el nivell ampliat d’ajuts que la Generalitat ha atorgat a les entitats comercials per la pandèmia i Torrades va dir que la idea és mantenir-les “en la fase de represa”.

Fira d’empreses “compromeses amb el país” dissabte a l’Eix

La patronal Anem x Feina organitza dissabte a la plaça de la Catedral una fira en la qual empreses de telecomunicacions, de serveis, energia, entre d’altres, podran donar-se a conèixer-se i en què també hi haurà entitats com Òmnium i l’ANC. “Arran de la pandèmia, volem ajudar les pimes compromeses amb el país amb una fira, on farem pedagogia sobre el consum responsable i de proximitat”, va explicar el secretari, Àlex De Azuaje.

Aquesta patronal advoca per una Catalunya independent “on ens podrem desenvolupar millor”.

tracking