SEGRE

ESNOTICIA

El sector del càmping vol fidelitzar els clients guanyats amb la pandèmia

El sector del càmping busca fidelitzar els clients que s'han allotjat en aquests establiments per primera vegada durant la pandèmia. Així es va posar de manifest ahir durant la jornada d'Innocàmping que va acollir Municipàlia, en la qual es van proposar fórmules com el glàmping o els espais de teletreball per captar nous turistes.

Imatge d'arxiu d'una jornada a Innocàmping.

Imatge d'arxiu d'una jornada a Innocàmping.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els càmpings volen fidelitzar els clients que han guanyat durant la crisi sanitària de la Covid. La presidenta del sector a Lleida, Cel Feliu, va explicar que “a causa de la pandèmia” i al sentir-se “més segurs en entorns naturals i oberts”, han rebut visitants que mai abans havien optat per aquests allotjaments.

Va assegurar que “amb els serveis que oferim i els entorns que tenim, la fidelització està sent molt alta”. Aquest va ser un dels temes que es van abordar ahir a la jornada d’Innocàmping. Aquest acte arriba després que el turisme de Lleida hagi viscut dos estius de rècord en pandèmia.

Càmpings, hotels i cases rurals s’han beneficiat de l’arribada de turistes de proximitat que, per la Covid, busquen destinacions de naturalesa i sense massificar. En el cas dels càmpings, del juny a l’agost van tenir més de 529.000 pernoctacions, enfront de les 424.000 del 2019, que va ser de rècord. En la jornada, Paco Cerdà, tinent d’alcalde de la Paeria, va destacar que aquest és un “sector importantíssim al nostre territori”.

Agustí Valls, director de Campireport, va subratllar que la pandèmia “ha augmentat l’atractiu de l’oferta del càmping”. No obstant, va apuntar que hi ha mercats de proximitat que es poden captar, com els turistes que viatgen amb la mascota o els que necessiten zones per teletreballar. Aquests públics ajudarien a desestacionalitzar el turisme.

En aquest sentit, David Isern, director del Cerdanya Ecoresort, va recordar que el 2020 van obrir un coworking i va dir que aquests espais poden atreure clients del sector empresarial. Carlos Pérez, director de màrqueting d’Alannia Resorts, va destacar que ara “els nous clients busquen viure experiències a la naturalesa”. Per això, va assenyalar que els càmpings i glàmpings tenen “les característiques per satisfer les seues necessitats”.

Va exposar també les peculiaritats d’allotjaments com els tipis, les iurtes o les cabanes als arbres. Així mateix, Álvaro García, gerent de Bungadogs, va destacar que hi ha càmpings que a més d’acceptar les mascotes ofereixen serveis com piscines per a gossos o guarderia per a aquests animals. D’altra banda, l’impuls als vehicles elèctrics també pot suposar una oportunitat per a aquest sector.

El director general d’EV Mobe, Josep Musté, va explicar que el nivell d’implantació dels carregadors per a aquests cotxes als allotjaments està tenint un “creixement exponencial”. José Luis Ávila, gerent de Campings.com a Espanya, va apuntar que els nous campistes són més joves i van a buscar experiències, i va destacar l’“oportunitat” que hi ha per fidelitzar aquest públic. Jordi Tarradas, gerent de Llort-Tarradas, va presentar els nous models d’assegurances per a aquests establiments i Albert Grau, de Cushman & Wakefield España, va parlar de com els hotels han desenvolupat ofertes per captar clients de proximitat.

tracking