SEGRE

Els indicadors epidèmics a Lleida es mantenen a l'alça

Salut declara un ingressat menys, tot i que no varia el nombre d'UCI, amb un menor d'entre 0 i 9 anys entre els hospitalitzats greus

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els indicadors epidèmics de la covid-19 a la província de Lleida continuen pujant lentament una jornada més. Així, aquest dijous el risc de rebrot al pla entra a nivell 'alt', amb 106 punts, set més que el dia anterior, mentre que al Pirineu el risc de rebrot puja deu punts fins els 110. La velocitat de contagi, l'Rt, se situa en l'1,15 a les comarques de Ponent, set centèsimes més que ahir; i a les comarques de muntanya escala 21 centèsimes fins a l'1,50. El 3,01% de les proves diagnòstiques que es fan al pla surten positives. Al Pirineu la positivitat és de l'1,79%, en ambdos casos lluny del 5% que marca l'OMS com a límit per mantenir sota control la pandèmia.

Pel que fa a les hospitalitzacions, hi ha 17 persones ingressades a la regió sanitària Lleida, una menys que ahir. La regió de l'Alt Pirineu i Aran es manté amb 3 pacients ingressats. El nombre de malalts crítics a les UCI lleidatanes és de 6 per tercer dia seguit. Entre aquests hospitalitzats greus hi ha un menor d'entre 0 i 9 anys del pla de Lleida, segons la web de dades del departament de Salut.

D'altra banda, Salut ha comunicat aquest dijous 37 nous contagis diagnosticas a la província de Lleida, fins a un total de 58.547 des de l'inici de la pandèmia. Dels nous casos confirmats, 34 corresponen a les comarques de Ponent i 3, a les de muntanya.

En el conjunt de Catalunya l'Rt continua pujant. Ho fa sis centèsimes en les darreres hores i se situa ara en 1,08. El risc de rebrot també creix, ho fa dos punts i és ara de 47. El Departament de Salut ha declarat sis hospitalitzats menys a causa de la covid-19 en les darreres hores (331) i sis crítics menys a l'UCI (91). En paral·lel, s'han notificat 548 nous casos confirmats, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 921.197.

En les darreres hores s'han notificat dos morts i el global de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 23.981. L'1,55% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 45,67 a 45,59, mentre que a 7 dies puja de 21,82 a 22,40.

tracking