SEGRE

L'Audiència Nacional es nega a indultar Pablo Hasél per la seua reincidència

El raper Pablo Hasel parlant a través d'un telèfon en una de les cabines de visita de la presó de Ponent.

El raper Pablo Hasel parlant a través d'un telèfon en una de les cabines de visita de la presó de Ponent.Albert Botran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció Primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha emès un informe en el qual es posiciona en contra que se li concedeixi l’indult al raper lleidatà Pablo Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasél, al·legant que és reincident en el delicte d’apologia del terrorisme i que no s’aprecien les raons d’equitat, justícia i utilitat pública que, malgrat tot, podrien justificar la mesura de gràcia, a causa de la seua “conducta antisocial”.

Els magistrats s’oposen a indultar Hasél, en primer lloc, perquè és reincident. Així, expliquen que la llei exclou de l’aplicació de la mesura de gràcia els reincidents en el mateix o en un altre delicte pel qual hagin estat condemnats en ferm i que, en el cas de Hasél, ha rebut tres condemnes més: una el 2014 a dos anys de presó per apologia del terrorisme; una altra el 2016 per violació de local; i una d’última el 2017 per resistència a l’autoritat.

Sense aportacions

L’Audiència Nacional va donar a Hasél l’oportunitat de pronunciar-se de cara a l’emissió d’aquest informe i el raper va manifestar que no s’oposava a l’indult, però que no tenia cap aportació per realitzar, segons les fonts jurídiques consultades. Pablo Rivadulla va ingressar a la presó el passat 16 de febrer després d’atrinxerar-se durant unes hores a l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida.

tracking