SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Nou anys de presó per al pare que va maltractar el seu nadó de deu dies a Lleida

Li imposen la pena màxima per aquest delicte sol·licitada per la Generalitat, davant els 3 que demanava la Fiscalia, i absolen la mare || Va sacsejar el petit sabent que hi havia risc de causar-li lesions

L’acusat, amb la seua dona, durant el judici celebrat el passat 16 de setembre a l’Audiència.

L’acusat, amb la seua dona, durant el judici celebrat el passat 16 de setembre a l’Audiència.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a nou anys de presó el veí de la capital del Segrià jutjat per maltractar el seu nadó de només deu dies l’agost del 2019. El tribunal li imposa la pena màxima sol·licitada per la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que té la tutela del menor, per un delicte de lesions greus al considerar que el pare va sacsejar el nadó malgrat saber que hi havia “un alt risc” de causar-li lesions greus. La Fiscalia, per la seua part, havia sol·licitat una pena de tres anys de presó per imprudència greu.

A més de la pena de presó, l’Audiència li imposa la retirada de la pàtria potestat del menor durant el temps de la condemna i una ordre d’allunyament durant deu anys, una vegada hagi complert els nou anys de presó. També haurà d’indemnitzar el menor amb 600.000 euros per les seqüeles físiques que té

Va admetre que va sacsejar el nadó quan li va caure, fet que mai havia declarat, segons remarca el tribunal

A la sentència, l’Audiència qualifica de “sorprenent” la declaració que va fer el pare durant el judici, en què va admetre que sent a casa, de matinada, va sacsejar el nadó perquè reaccionés després que es quedés “en estat de xoc” al caure-li dels braços. El tribunal assenyala que mai abans havia admès allò del sacseig i que el condemnat atribuïa les lesions al fet que dies abans s’havia oblidat de posar-li el cinturó de seguretat al cotxe i havia caigut el cabàs amb el nen a l’interior.

Tanmateix, els metges van assenyalar al judici que les lesions cerebrals que presentava el menor eren causades per un traumatisme no accidental reiterat, la qual cosa seria compatible amb la síndrome del nadó sacsejat. En canvi, l’Audiència absol la mare, tal com demanava la Fiscalia, mentre que l’advocat de la Generalitat va sol·licitar una condemna de nou anys de presó, al considerar que no va ser conscient de la conducta del seu marit i que va portar el nen a l’hospital quan va veure el seu estat.

El nen va estar ingressat més de dos mesos a la Vall d’Hebron

Els fets van tenir lloc la matinada del 13 d’agost del 2019, quan els pares van portar el nen a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que va activar el protocol per possible maltractament infantil i va derivar el nadó a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on va estar ingressat més de dos mesos.

El menor encara presenta seqüeles de les lesions, segons van declarar els metges durant el judici. El pare va ser detingut i va ingressar en presó preventiva, on va estar fins a sortir en llibertat el març passat. Val a recordar que va ser jutjat per suposat maltractament familiar a la seua parella per uns fets del juliol del 2018.

La dona es va negar a declarar i finalment l’Audiència el va absoldre al no haver-hi denúncia. L’acusat sí que va ser condemnat el desembre del 2019 per maltractament psicològic.

tracking