SEGRE

LLEIDA

Les residències relaxen les mesures i reobren portes sense límits de visites ni dies de sortida

En centres verds sense presència de Covid, i amplien els grups estables fins als 25 residents || Lleuger increment de la taxa de contagi del virus i el risc de rebrot a Lleida, però baixen els ingressos

Les residències van recuperar les abraçades al setembre

Les residències van recuperar les abraçades al setembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou protocol de Drets Socials i Salut per a les residències permet recuperar la “normalització” de les visites i les sortides i recuperar les activitats individuals i grupals. En les considerades verdes, sense residents exposats al virus, les visites de familiars, amics i cuidadors no tindran límit persones ni durada, encara que seguiran amb cita prèvia. Es podran fer visites a les habitacions.

Amb mascareta quirúrgica i rentat de mans, es podrà mantenir contacte físic amb els residents durant les visites. Es recuperarà l’horari i la durada del les trobades d’abans de la pandèmia. Pel que fa a les taronges, en les quals hi ha presència del virus, es normalitza el règim de visites a les zones habilitades, però sense contacte directe dels visitants.

Respecte a les sortides curtes o de dies, no tindran límit ni en número ni en durada. En les de més de tres setmanes, les persones no vacunades hauran de passar una PCR i fer aïllament. Així mateix, els grups de convivència podran ser de fins a 25 persones a les residències verdes.

Els nous ingressos de persones vacunades o que hagin passat la Covid en els tres mesos previs no requeriran cribratge ni guardar quarantena en residències amb una cobertura vacunal del 85 per cent o més dels residents. A més, els cribratges als professionals s’adaptaran a la situació epidemiològica actual i els treballadors completament vacunats es faran una PCR quinzenal i serà setmanal per als no vacunats o incorrectament vacunats. En el cas dels professionals externs, com ara els podòlegs o perruquers i els col·laboradors esporàdics que tinguin contacte directe amb els residents, si estan vacunats, no serà necessari que es facin un test Covid.

Si no ho estan, abans d’accedir a la residència hauran d’aportar un test negatiu de les últimes 72 hores. D’altra banda, Salut va notificar ahir 34 casos a Lleida i tres al Pirineu, i a tot Catalunya, 348 i dos defuncions, cap a la província. El risc de rebrot puja a 106 punts al pla i a 110 a la muntanya i la taxa de transmissió del virus, a 1,15 i 1,50, respectivament.

Lleida té un ingressat menys (17) i sis segueixen a l’UCI. Al Pirineu hi ha tres hospitalitzats. En el conjunt de Catalunya descendeixen els ingressats (331) i els crítics (91).

Més aforament en pubs i gimnasos

Des de la passada mitjanit l’aforament de locals de lleure nocturn passa del 70% al 80% i als recintes esportius tancats, com els pavellons i gimnasos, del 80% al 100%. D’aquesta manera, pràcticament tots els sectors ja no tenen limitacions per la Covid-19 des de divendres de la setmana passada, però l’ús de la mascareta en interiors es manté i també en exteriors si no es pot mantenir les distàncies.Per una altra banda, Educació comptabilitza vuit classes i 327 persones confinades en centres educatius de Lleida.

Les vacunes actuals, eficaces amb les mutacions del coronavirus

La vacunòloga britànica Sarah Gilbert, que va liderar l’equip que va crear la vacuna d’Oxford/AstraZeneca contra la Covid-19, no espera que les mutacions del coronavirus facin necessari canviar la seua composició en els propers mesos perquè ja han demostrat que “funcionen amb totes les variants”, encara que també va reconèixer que continuen emmagatzemant dades per generar noves fórmules si fos necessari.

Així mateix, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) va assegurar ahir que planeja finalitzar dilluns vinent 25 la seua avaluació sobre l’administració d’una dosi de reforç de la vacuna de Moderna 6 mesos després de la segona injecció en majors de 12 anys. Per a la dosi de reforç, proposa 50 micrograms, la meitat del que s’utilitza ara.

Les residències van recuperar les abraçades al setembre

Les residències van recuperar les abraçades al setembre

tracking