SEGRE

LLEIDA

Municipàlia tanca amb un 18% més de visitants i bones expectatives

La consellera Vilagrà anuncia una pròrroga dels PUOSC fins al juny del 2022

Ahir al matí es va registrar una bona afluència de públic.

Ahir al matí es va registrar una bona afluència de públic.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vint-i-unena edició de Municipàlia i la cinquena d’Innocamping va tancar ahir amb un 18% més de visitants respecte a l’edició del 2019, plena ocupació hotelera i molt bones expectatives quant a l’impacte econòmic que ha deixat al territori. Així ho van assegurar ahir els responsables de la Fira de Lleida durant l’acte de clausura del certamen, que va estar presidit per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que va anunciar una pròrroga automàtica dels Plans Únics d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) del 2020 fins al juny del 2022. La consellera va assegurar que aquesta mesura “servirà per ajudar els municipis que no han pogut desenvolupar els projectes del 2020 a causa de la pandèmia” i que això demostra “el fort compromís de la Generalitat amb el municipalisme”.

Sobre Municipàlia, Vilagrà va dir que és una fira “incomparable i hem de felicitar els organitzadors per l’èxit”. Per la seua part, el president del patronat de la Fira i de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, va detallar que el certamen ha rebut “22.538 visitants, un 18% més que el 2019, per la qual cosa ha estat un èxit a tots els nivells”. Al seu torn, Saltó va instar que la Generalitat millori els equipaments de la Fira “per guanyar més pes internacional”.

Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Talarn, va dir que Municipàlia “ha demostrat amb escreix que és la fira del municipalisme català, estatal i europeu”. Finalment, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va recordar que al certamen han vingut alcaldes i regidors de “tretze països europeus i vuit d’americans, a més de Corea del Sud i Etiòpia”, posant èmfasi en la internacionalització.

JxCat reivindica la “força dels ajuntaments” al certamen

El coordinador de Junts per Catalunya per Lleida, Eloi Bergós, va reivindicar ahir Municipàlia com un certamen “clau” per als consistoris i va posar en relleu “la força dels ajuntaments”. Unes declaracions que va fer durant la visita a Municipàlia d’una vintena d’alcaldes i alcaldesses de JxCat de les comarques de Lleida. Bergós també va destacar que la formació “ja ha escalfat els motors de cara a les municipals, que seran ben aviat”. Entre els visitants hi havia el líder de JxCat a Lleida, Toni Postius, i els delegats d’Economia i Polítiques Digitals, Ramon Alturo i Dolors Tella, respectivament.

El PSC assegura que són garantia “de defensa del territori”

El primer secretari del PSC a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, el diputat al Parlament Òscar Ordeig, va assegurar ahir durant la visita a Municipàlia amb mig centenar d’edils i alcaldes socialistes que “només amb ajuntaments socialistes hi ha garantia que les alcaldies defensaran el territori”. És per això que Ordeig es va fixar per a les municipals del 2023 “recuperar les principals alcaldies” de la província. Per la seua part, el cap de l’oposició a Lleida, Fèlix Larrosa, va demanar a la Paeria que convoqués la comissió de seguiment del Pla de Rodalies per a Lleida perquè “el territori té dret a manifestar-se”.

Ahir al matí es va registrar una bona afluència de públic.

Ahir al matí es va registrar una bona afluència de públic.MAGDALENA ALTISENT

tracking