SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Revoquen una condemna per causar molèsties veïnals pel soroll d'un bar

Els amos van prendre mesures per evitar-les

Sala de vistes del jutjat penal 2 de Lleida.

Sala de vistes del jutjat penal 2 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha revocat una sentència que condemnava a un any i quatre mesos de presó els dos propietaris d’un bar musical d’Almacelles per danys acústics a un matrimoni veí, que va denunciar els fets després de més de cinc anys de molèsties generades per l’establiment i que atribuïen a una deficient insonorització del local. Ara, el tribunal anul·la la sentència dictada el mes de febrer passat pel jutjat penal 2 de Lleida, que va imposar als denunciats un any i quatre mesos de presó per un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica, a més d’una multa per a cada un de 1.980 euros. També es revoca la indemnització fixada per als denunciants de més de 21.000 euros.

La sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La resolució anul·lada també incloïa que els propietaris del bar no poguessin dedicar-se al sector de l’hostaleria durant un any. Segons la sentència, ha quedat acreditat que el soroll procedent del bar musical sobrepassava els límits màxims establerts i que aquests van causar importants molèsties als denunciants, ocasionant-los perjudicis físics com insomni, ansietat o depressió.

Tanmateix, l’Audiència considera que no ha quedat acreditat que els denunciants actuessin “amb malícia” i que van dur a terme diferents reformes per intentar minimitzar el soroll, encara que apunta que no s’ha demostrat que aquestes fossin efectives. El tribunal assenyala que els denunciats “no es van mantenir impassibles davant dels sorolls” i que van prendre diferents mesures contra l’excés de soroll, per la qual cosa no veu provat que hi hagi un delicte.

tracking