SEGRE

SUCCESSOS SALUT

El Col·legi de Metges denuncia les agressions que pateixen a la feina

Reclamen “erradicar-les” i condemnen la que va viure dimarts un doctor al CAP de la Pobla de Segur || La víctima ha denunciat el cas als Mossos d'Esquadra

L’agressió es va produir dimarts al CAP de la Pobla de Segur.

L’agressió es va produir dimarts al CAP de la Pobla de Segur.GOOGLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va condemnar ahir l’agressió que dimarts va patir un doctor en el CAP de la Pobla de Segur. A través de les xarxes socials, el COMLL va afirmar que “s’adhereix a les mostres de condemna de l’acte violent exercit contra un dels seu col·legiats al CAP de la Pobla de Segur aquesta setmana. El Col·legi vol fer una crida a la societat per erradicar tota mena d’agressions i, concretament, les que tenen lloc en dependències sanitàries on els professionals estan especialment al servei dels ciutadans i de la seua salut”.Aquest comunicat se suma al que dijous van fer els ajuntament de la Pobla, la Torre de Capdella, Salàs de Pallàs, Conca de Dalt, Sarroca de Bellera, Senterada i l’EMD d’Espui, en el qual van denunciar “l’acte violent que va tenir lloc aquest dimarts contra el nostre metge, R.M., al CAP de la Pobla de Segur on, mentre passava consulta, va ser agredit en presència de la infermera, G.A.”.

Per tot plegat, “condemnem tot acte de violència i donem tot el nostre suport al doctor i la infermera, i aprofitem per denunciar i posar en evidència la vulnerabilitat a què està exposat el personal sanitari”.

Els consistoris de l’ABS de la Pobla també van mostrar repulsa a l’atac al sanitari

L’aldarull es va produir cap a les 9.00 hores de dimarts, segons va avançar Pallars Digital. Concretament, un ciutadà va anar al CAP, es va dirigiar a la consulta i va clavar un cop de puny al facultatiu, que ja ha presentat la corresponent denúncia als Mossos d’Esquadra. L’agressor va intentar donar més cops al facultatiu després de caure a terra, i va ser reduït per personal del centre i altres ciutadans que hi havia.

Pel que fa als motius de l’agressió, fonts policials van indicar que no va ser per un tema mèdic sinó que hauria estat per qüestions d’índole personal. El cas ja l’està investigant un jutjat de Tremp.

Precedent a Lleida amb un atac a una infermera

La Guàrdia Urbana de Lleida va arrestar fa just un mes una dona de 48 anys acusada d’agredir una infermera del CUAP Prat de la Riba.

Va ser detinguda com a presumpta autora d’un delicte d’atemptat contra un funcionari públic. Concretament, una de les infermeres va denunciar que una de les usuàries l’havia agredit després que, seguint el protocol Covid, no se li permetés l’accés a l’interior perquè acompanyés un familiar. Segons la denunciant, la dona va començar a cridar-li i va acabar agredint-la físicament, colpejant-la i empenyent-la.

L’any 2020 només es van registrar dos agressions i l’exercici anterior no n’hi va haver cap, segons assenyala el Col·legi de Metges de Lleida que, tanmateix, alerta d’un augment d’insults i amenaces als facultatius.

tracking