SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Enderrocaran la comissaria de Sant Martí per adequar una zona verda

La Paeria descarta rehabilitar-la pel seu mal estat i la tirarà abans de finals d'any

Vista de l’exterior de l’antiga comissaria a la cantonada dels carrers Camp de Mart i Sant Martí.

Vista de l’exterior de l’antiga comissaria a la cantonada dels carrers Camp de Mart i Sant Martí.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria enderrocarà l’antiga comissaria de la Policia Nacional, al carrer Sant Martí, que porta una dècada en desús, i adequarà una zona verda al solar. Fa dos anys, l’ajuntament va arribar a un acord amb el Govern central per adquirir l’edifici per 172.000 euros (la Paeria n’havia previst 180.000) i llavors va dir que abans de decidir a què destinar-lo, estudiaria el seu estat. Aquest import va ser reduït en funció de les dimensions de l’immoble i en comparació amb els solars edificables en aquesta zona perquè ocupa una parcel·la que està qualificada com a zona verda al planejament urbanístic.El tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Toni Postius, va confirmar que actualment estan redactant el projecte per licitar la demolició i executar-la abans de final d’any.

Va explicar que han pres aquesta decisió després que tècnics constatessin el mal estat de l’estructura de l’edifici i en descartessin la rehabilitació per l’elevat cost. A més a més, va remarcar que l’immoble ocupa una parcel·la que està qualificada com a zona verda al planejament urbanístic vigent. Postius va destacar que, a banda de crear un espai “per a ús dels ciutadans”, la demolició d’aquest edifici servirà per “recuperar part de visual de la Seu Vella i oxigenar la zona”.

“Recuperem espai públic al Centre Històric, on falta”, va subratllar. L’antiga comissaria va acollir els tràmits del DNI fins al 2009 i el ministeri de l’Interior la va tancar definitivament l’octubre del 2011. Entre finals del 2015 i principis del 2016 va ser okupada durant uns mesos per un grup de joves.

tracking