SEGRE

LLEIDA

La millora de la Covid permet a la fi construir l'esperat bloc quirúrgic a l'Arnau de Vilanova

La Generalitat inverteix 23,6 milions per a unes obres que comencen aquest mes i que acabaran a finals del 2025 || El Santa Maria assumirà part de les cirurgies, encara que es continuarà operant a l'Arnau

Recreació virtual del nou bloc quirúrgic de l’Arnau.

Recreació virtual del nou bloc quirúrgic de l’Arnau.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de reforma i ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital Arnau de Vilanova comencen a la fi aquest mes, al cap de més de cinc anys d’anunciar-ho i gràcies a la millora de la pandèmia. Infraestructures de la Generalitat va adjudicar aquest any els contractes per construir 16 nous quiròfans, que costaran 23.611.473 euros. Les obres duraran 4 anys i 2 mesos.

Segons van explicar fonts de la gerència territorial de l’ICS, la primera afectació serà la de la zona del SEM –ubicada al pati d’ambulàncies i d’entrada de serveis–, que serà traslladada a un altre espai dins del recinte hospitalari. Els treballs s’executaran per fases i comportaran que una part de la cirurgia, com traumatologia, oncologia i ginecologia, es dugui a terme a l’hospital Santa Maria, però sempre hi haurà quiròfans en actiu a l’Arnau.Les obres dotaran el centre de 16 quiròfans unificats a la tercera planta (ara en té 12 de dividits en dos plantes) i de dos muntallits que connectaran àrees com Urgències i Radiologia, des del soterrani fins a la coberta de l’hospital, on en un futur es preveu ubicar un heliport. El bloc s’ampliarà en 4.547,16 m² més.Els treballs es divideixen en cinc contractes: el de les obres, que es va adjudicar per 14,9 milions d’euros a Acsa, Obras i Infraestructuras i José Antonio Romero Polo, el de l’execució de les instal·lacions per 7,7 milions a Comsa Service Facility Management i SAU & Topinstal, el de la direcció de les obres per 551.678 euros a Master Plan, el de serveis per a l’assistència tècnica de coordinació de seguretat i salut per 175.982 euros a SGS Tecnos i el de l’assistència del control de qualitat de les obres per 187.148 euros a Applus Norcontrol i Geoplaning Estudis Geotècnics.

Més d’un milió de catalans han passat la Covid

Un milió de catalans ja han passat la Covid. En concret, 1.000.468 persones, 58.644 de Lleida, el 6%. Salut va notificar ahir 500 casos, 64 a la província, i 4 defuncions, una al Pirineu.

El nombre d’ingressats a Ponent era de 20 (+1), cinc dels quals eren a l’UCI (+1). Salut va informar que ja no hi ha a l’UCI un menor de nou anys que va ingressar dimarts, però sí que n’hi havia un a planta.

Catalunya, amb cinc casos de la variant delta plus

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir que a Catalunya s’han identificat cinc casos de la nova variant delta plus, procedent del Regne Unit i que seria més contagiosa.

Argimon va demanar “prudència” i va dir que es preveu un augment de contagis en aquesta setmana. Tot i així, experts del Biocomsc descarten un augment en la pressió assistencial.

tracking