SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

Alumnes que fan de tutors

Cent de tercer d'ESO del Joan Oró n'ajudaran cent més de primer a integrar-se al centre || Un dels objectius és fomentar la companyonia

Cent alumnes de tercer i cent de primer d’ESO van conèixer ahir qui serà el seu company en aquest projecte.

Cent alumnes de tercer i cent de primer d’ESO van conèixer ahir qui serà el seu company en aquest projecte.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Passar del col·legi a l’institut és un canvi que a molts alumnes els costa assimilar i adaptar-se, i és per això que l’institut Joan Oró ha optat perquè siguin estudiants del mateix centre els que aconsellin als nouvinguts. Amb aquesta premissa, ahir va posar en marxa ahir el projecte TEI (Tutoria Entre Iguals), en la qual alumnes de tercer d’ESO exerciran de “segons tutors” amb els estudiants de primer per resoldre tots els dubtes sobre la seua nova vida a l’institut i com afrontar aquesta nova etapa estudiantil. En total, hi participen un centenar d’alumnes de tercer i sengles de primer i ahir es van formar cent parelles perquè, al llarg del curs, els grans vagin resolent els dubtes dels nouvinguts i aquests “trobin un confident, un company, un amic més gran que ells que els pugui ajudar i assessorar”.

Així ho va explicar la directora del Joan Oró, Imma Romero, que va dir que aquesta iniciativa “serveix per fomentar la convivència i la companyonia i empodera els alumnes més grans, que se senten útils per als més petits”. Romero va recordar que “altres centres com el Ronda, Manuel de Montsuar o Torre Vicens han fet iniciatives d’aquest tipus”. Per exercir de bons tutors, “els alumnes de tercer que s’han ofert voluntaris han rebut una petita formació per saber què s’espera d’ells, mentre que els de primer han fet sessions de sensibilització perquè aprenguin a obrir-se”.

L’alcalde, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, van ser els encarregats d’anunciar ahir les parelles de tutor-alumne per iniciar el primer de molts projectes en comú: una entrevista per conèixer els gustos i inquietuds de cada un. “L’important és que se sentin acompanyats”, va concloure Romero.

Cent alumnes de tercer i cent de primer d’ESO van conèixer ahir qui serà el seu company en aquest projecte.

Cent alumnes de tercer i cent de primer d’ESO van conèixer ahir qui serà el seu company en aquest projecte.MAITE MONNÉ

tracking