SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per apunyalar al coll la seua mare al Secà de Sant Pere de Lleida

La Fiscalia demana 4 anys de presó per intent d'assassinat || L'agressió va tenir lloc l'agost del 2020 en un pis d'aquest barri

Vista de la façana de la seu judicial de Lleida.

Vista de la façana de la seu judicial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a un veí de Lleida de 30 anys acusat d’intentar matar la seua mare apunyalant-la al coll durant una discussió a l’habitatge familiar al Secà de Sant Pere. Els fets van tenir lloc el dia 5 d’agost de l’any passat i el jove es troba en presó preventiva des d’aleshores. El judici se celebrarà el proper 3 de novembre a l’Audiència Provincial de Lleida.

Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’agressió va tenir lloc sobre les deu de la nit, quan la víctima va arribar a casa i el seu fill li va preguntar on era la seua germana, a la qual cosa aquesta li va respondre que havia mort al nàixer fa vint-i-cinc anys. En aquell moment, segons la Fiscalia, “sense dir res, l’acusat va agafar un ganivet i li va tallar el coll acusant-la de ser la responsable de la mort de la seua germana”. La Guàrdia Urbana va anar a l’habitatge al ser requerida pel SEM perquè acudís al lloc, on estaven atenent la víctima, de 56 anys, que presentava un tall al coll.

En aquell moment, la dona va dir que ella mateixa s’havia ferit de forma accidental, però els agents no la van creure i van continuar les indagacions fins a poder identificar el fill com el suposat autor de l’agressió. El jove va ser detingut hores després al barri de la Mariola. A més dels quatre anys de presó, la Fiscalia sol·licita que el jove, en cas de ser condemnat, sigui internat en un centre psiquiàtric durant un període màxim de catorze anys.

També demana que se’l condemni a deu anys de llibertat vigilada. La mare va patir una ferida al coll per la qual va ser atesa a l’Arnau de Vilanova, però no reclama una indemnització.Durant l’any passat, els jutjats lleidatans van obrir un total de 31 causes en les quals els pares eren víctimes de violència domèstica per part dels seus fills, la qual cosa representa un descens respecte al 2019 d’un 45 per cent, tenint en compte el descens de denúncies durant la pandèmia. L’any 2019 es van obrir un total de 57 causes de pares maltractats pels seus fills.

tracking