SEGRE

SOSTENIBILITAT ENERGIA

Plaques solars en aquest edifici de Lleida per a autoconsum elèctric

La Paeria adopta la mesura per l'increment de la factura mensual || A concurs el subministrament de 30 mòduls fotovoltaics

Foto d’arxiu de la part superior de l’edifici Pal·las.

Foto d’arxiu de la part superior de l’edifici Pal·las.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edifici Pal·las tindrà plaques solars a la coberta per generar energia per al seu autoconsum amb compensació d’excedents. La Paeria ha tret a concurs el subministrament de les plaques fotovoltaiques que tindran una potència nominal de 15 kw, per un import de 19.843,74 euros i un termini d’execució d’un mes. En total, està prevista una instal·lació de 30 mòduls fotovoltaics d’alta eficiència de 550 Wp de potència instal·lades a la coberta, que sumarà un global de 16,50 kWp.

L’ajuntament argumenta que ha optat per aquesta alternativa a causa “dels alts costos de l’electricitat que actualment reflecteixen les factures” de l’edifici Pal·las, que acull l’àrea d’Urbanisme de la Paeria, i per “la convicció per a la utilització cada vegada més generalitzada d’energies renovables”. No obstant, apunta que malgrat la instal·lació de plaques solars l’immoble no serà desconnectat de la xarxa elèctrica.L’energia generada pels mòduls fotovoltaics serà transformada de corrent continu a altern gràcies a un inversor, i una vegada transformada serà utilitzada per a proveir les càrregues de l’edifici.Aquest no és l’únic projecte de l’ajuntament per col·locar plaques solars en un equipament municipal. Actualment, està en procés el subministrament de plafons per al centre cívic de Balàfia, que subministrarà energia també a altres edificis pròxims.

tracking