SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Impedeixen sortir d'Espanya l'acusat de causar la mort a dos lleidatanes

Va demanar viatjar a Romania, d'on és originari, per renovar la documentació || El judici se celebrarà al febrer, quatre anys després de l'accident a Tarragona

El turisme que conduïa l’acusat, en què viatjaven les víctimes, després del sinistre el febrer del 2018.

El turisme que conduïa l’acusat, en què viatjaven les víctimes, després del sinistre el febrer del 2018.ÀNGEL JOANPERE/DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La magistrada del jutjat penal número 4 de Tarragona ha vetat que Adrián R., el conductor de 24 anys que el 3 de febrer del 2018 va causar un accident a Tarragona en el qual van morir dos joves lleidatanes, pugui viatjar a Romania i li manté la mesura cautelar de la prohibició de sortir d’Espanya. La defensa de l’acusat havia sol·licitat que pogués anar a Romania, d’on és originari, amb el pretext de renovar la documentació, al·legant que se li havia extraviat. La Fiscalia i les acusacions particulars s’hi van oposar.

En aquest cas, s’ha de tenir en compte que el judici està assenyalat per al pròxim mes de febrer, quatre anys després de la tragèdia. La jutge ha emès una providència en la qual determina que “no procedeix aixecar la mesura cautelar de prohibició de sortida del territori nacional imposada en el seu dia a l’acusat, sense que ni tan sols es justifiqui motiu de necessitat i la impossibilitat de renovar la documentació personal a l’ambaixada o consolat del seu país”. Al sinistre van morir Elisenda Calderó, una veïna d’Alcoletge de vint-i-set anys, i Tamara Hernando, de dinou anys i de Lleida.

Val a recordar que la Fiscalia i les famílies de les dos joves, que exerceixen sengles acusacions particulars, van rebutjar el juny passat que l’acusat fos condemnat només a dos anys de presó, com va proposar el seu lletrat. Va ser durant una vista oral per a una possible conformitat i en la qual finalment es va assenyalar el judici per al 16 de febrer del 2022. Fiscalia sol·licita una condemna de quatre anys de presó per dos delictes d’homicidi imprudent.

Molt més elevades són les penes que demanen les acusacions. La família d’Elisenda Calderó, representada per Xavier Prats, sol·licita que se li imposin catorze anys de presó. La condemna que demana la família de Tamara Hernando no ha transcendit.

El sinistre va tenir lloc quan el cotxe conduïa l’acusat i en el quals viatjaven les víctimes va xocar contra la rotonda de les Gavarres, a la T-11, i es va precipitar al buit sobre l’A-7. No tenia carnet de conduir i va donar positiu en alcohol, anava a 117 km/h en un tram de 40 km/h. Consideren que conduïa de forma “manifestament temerària”.

tracking