SEGRE

EQUIPAMENTS TRANSPORT

Sondatges geològics per a la futura estació d'autobusos de Lleida

La Paeria autoritza les prospeccions a l'entorn de La Meta per redactar el projecte || Es preveu que estigui a punt a finals del 2024

Vista general dels Docs, que acolliran l’estació de busos.

Vista general dels Docs, que acolliran l’estació de busos.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha autoritzat a l’empresa Applus Norcontrol SLU que faci una sèrie de sondatges del sòl del recinte de La Meta per poder redactar el projecte de la nova estació d’autobusos, que estarà ubicada a l’edifici els Docs i l’entorn de l’antiga farinera. Així ho van assegurar fonts municipals, que van detallar que en total es faran vuit prospeccions del subsol a un màxim de 15 metres de profunditat i que serviran per conèixer l’estabilitat del terreny. Aquesta mena d’actuacions requereixen una autorització municipal, ja que es faran en un espai protegit, atès que els Docs i La Meta són béns culturals d’interès local, amb la condició que es facin en un termini màxim de quinze dies.

El permís indica que en el cas que els sondatges afectessin les voreres s’haurà d’habilitar un pas per als vianants d’un metre d’ample com a mínim. D’altra banda, l’ajuntament ha recordat a l’empresa responsable que, “si durant l’execució de l’obra, sigui de la classe que sigui, es troben restes o objectes de valor arqueològic, el promotor o la direcció facultativa de les obres haurà de paralitzar el projecte immediatament”. Això es deu al fet que la firma haurà de prendre les mesures adequades per protegir aquestes restes arqueològiques, a més d’informar els propietaris del terreny i l’ajuntament de la troballa d’aquestes restes en un màxim de quaranta-vuit hores després d’haver-los descobert.La Generalitat va anunciar al setembre que les obres de la nova estació d’autobusos començaran el 2023 i que espera inaugurar-la a finals del 2024 i la Generalitat hi invertirà 15 milions d’euros.

En total comptarà amb trenta-dos andanes.Paral·lelament, la Paeria tramitala modificació del planejament per posar els terrenys a disposició de la Generalitat. Aquesta modificació compensa els propietaris de La Meta i dels Docs amb un solar edificable, actualment destinat a equipaments, a Copa d’Or. La Paeria preveu formalitzar l’aprovació provisional al ple del novembre perquè Urbanisme hi doni el vistiplau final a començaments d’any.

tracking