SEGRE

NATURA

Les Garrigues acull 51 exemplars de tortuga mediterrània, catalogades com espècies autòctones amenaçades

Ho ha fet mitjançant una reintroducció del Zoo de Barcelona

Imatge d’arxiu dels socialistes Laia Bonet i Jaume Collboni.

Imatge d’arxiu dels socialistes Laia Bonet i Jaume Collboni.SÍLVIA JARDÍ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres s’han reintroduït a Les Garrigues 51 exemplars de tortuga mediterrània, catalogades com a espècies en perill, nascudes al Zoo de Barcelona el 2020 i es farà el seu seguiment mitjançant gossos ensinistrats.

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que s’han alliberat del Zoo de Barcelona diversos exemplars de tortuga leprosa (mauremys leprosa), tritó del Montseny (calotriton arnoldi) i tortuga mediterrània (testudo hermanii), catalogats com a espècies en perill per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (UICN).

La tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Laia Bonet, ha dit que la funció del Zoo en el marc del seu nou model s’està demostrant "molt efectiva" en la conservació d’espècies en perill d’extinció, demostrant que no només pot sensibilitzar en la necessitat de preservar la naturalesa, sinó reintroduir espècies en els seus hàbitats.

La setmana passada es va realitzar l’alliberament de 27 exemplars de tortuga leprosa al Delta del Llobregat (Barcelona) i un codi amb què se les ha marcat permetrà fer un seguiment de la seua adaptació a l’espai.

Com a part del projecte Life Tritó Montseny, aquests dies el Zoo també ha enviat al massís del Montseny (Barcelona) 58 larves més d’aquesta espècie endèmica catalana per continuar augmentant la seua àrea de distribució en l’hàbitat natural.

tracking